MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Thursday, August 19, 2010

ROTI TISU KLCC TOWER

ASSALAMUALAIKUM wbt

AMBOIIIII.... mesti terus celik bijik mata sapa-sapa yang mengantuk tengok Abang Bangla yang bawa roti nikan.. hehe. Maaflah ya, dapat tengok sebelah mata je, jadi tak begitu terserlah ketampanannya.

Dalam 'facebook' saya dah publish gambar ni, la ni nak terbitkan kat sini pulaklah untuk tatapan kawan-kawan yang tak bertemankan saya di fb.

Balik dari jalan-jalan dan lepak-lepak mengadap air pancut di KLCC hari tu, kami singgahlah di Original Kayu Nasi Kandar, Ampang. Terkejut badak saya tengok saiznya. Patutlah kakak ipar saya order satu jer, kongsi ramai-ramai... jom layan gambar...





Wednesday, August 18, 2010

MELAWAT ABANG.. JALAN-JALAN.. MAKAN-MAKAN...

ASSALAMUALAIKUM wbt

DIAM tak diam, lapan hari sudah kita berpuasa. Alhamdulillah, cuaca pun redup, adalah sehari dua yang panas tapi yang pasti itu semua tidak melemahkan kita, betultak?

ERMMMM... minta maaflah, masih lagi entri tentang makan-makan. Saya rasa bagi setiap orang yang dewasa sekadar tengok gambar makanan, takkanlah sampai tak tahan nak buka puasa, ye tak? Dan orang yang keluarkan gambar-gambar makanan di bulan puasa ni bukanlah tidak menghormati bulan puasa sebab saya pernah jumpa ada orang yang berpandangan begitu. Tak baik berburuk sangka tau...

Sesi makan-makan kali ini disponsor oleh kakak ipar saya, Kak Fauziah yang tinggal di Ampang. Memandangkan Yaya asyik merungut babahnya tak nak membawanya ke KLCC, Kak Fauziah berbesar hati menjadi ketua rombongan.. hehe...

Jangan terkejut, ini adalah kunjungan Yaya yang pertama sebab en suami selalu mengelak jika diajak pasal tak tahu jalan. Maklumlah jalan-jalan di KL, kalau tak betul-betul alamat berpusing-pusing kat situ jugak.. hahaha. Kunjungan kami sebenarnya kerana melawat abang suami saya yang dirawat di Unit Rawatan Rapi, Hospital Pakar Damansara. Di sini, saya nak meminta kawan-kawan agar dapat mendoakan beliau, Wan Othman Bin Mohd Noor supaya kembali sihat. Sesungguhnya Allah swt sahaja yang Maha Mengetahui sejauh mana hambanya mampu menerima ujian dari-Nya, bersabarlah Naman dalam menghadapi ujian ini. (Naman ~ singkatan kepada Nana (Abang) Man).


NAMAN... tiga dari kiri semasa kami bercuti di Tasik Banding


MICHAEL JACKSON... betul ke ni???





MAKAN-MAKAN di KLCC... penuh perut! Mekasih Kak Fauziah


ROTI BOM.. di Kayu Nasi Kandar (p/s: kalau kat JB roti bomnya comel jer...)

Sekian, nanti lain kali sambung lagi eh.. hihi...

Monday, August 16, 2010

CHOCOLATE CHEESE CAKE

ASSALAMUALAIKUM wbt...

Salam semua, tak terlambat lagi rasanya nak mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa. Rasanya nyawa untuk berblogging ni dah bersemarak kembali, Alhamdulillah.. segala masalah teknikal telah dapat di atasi. Begitu juga masalah mental dan fizikal.. hehe.

Ni sajalah nak tunjuk gambar ulang tayang, hehe. Tak sangka kawan lama masa zaman belajar di kolej dulu, Aryn Aris sudi menempah kek dengan saya. Teringin katanya, sempena hari jadi adiknya yang belajar di UITM. Tup-tup, rupa-rupanya hari jadi beliau sendiri. Hummmm. macammanalah saya boleh terlepas pandang. Apapun semoga Aryn berpuas hati dengan kek ni, katanya sedap.. siap minta resepi. Tak kisahlah Aryn, saya bagi jer, tak salah berkongsi kan.

Resepi ni belajar dari Kak Yati dan Kak Ima. Sebab Aryn nak dua biji kek coklat cheese jadi saya buat dua versi, bakar dan kukus. Tapi idea nak menghias tu memang tak adalah, tapi Aryn tak kisah, janji ada strawberry, hehe.



Friday, August 6, 2010

MAKAN-MAKAN DI ALAM SARI


ASSALAMUALAIKUM wbt.

Salam Pagi Jumaat, yang terakhir Sya'aban pada tahun ini. Mudah-mudahan dipanjangkan umur kita akan bertemu pada Sya'aban yang akan datang.

Fuhhhhhhhh... lama sungguh tak entri di sini. Banyak yang saya tertinggal, banyak rumah kawan-kawan yang tak dapat disinggah. Cuma sempat bersembang di facebook sekali-sekala. Banyak sungguh cerita yang ingin dikongsi tetapi apakan daya.

Jom layan gambar makan-makan sepanjang tidak berblogging. Ambil gambar.. ambil gambar... bila tengok display kamera, banyak betul gambar makanan, tapi saya makan sikit jer.. diet kononnya, hehe.


Soto Madura ni dimasak ibu masa hari lahir anak saudara, sedap. Beza soto madura dengan soto biasa, soto ini menggunakan santan, awas! Banyak kalori & kolestrol ya.. tapi memang sedap.. hehe


Nasi Dagang.. feberet saya, tapau dari gerai di Taman Pulai Indah, sedap kakak ni masak, kenyang sampai ke petang..


Hi-Tea di Paolo Cafe, Puteri Pasific Johor Bahru... sempena Majlis Perpisahan Bos dan memperkenalkan bos yang baru..


Antara masakan wajib hujung minggu, tapi terlupa nak beli daun ketumbar.. layan jerlah..


Malam-malam tetiba lapar, buat Roti Tampal Telur & Bakar... tengok dalam Sarjan Saji.. hehe


Ha.. yang ni ada member baik belanja sempena dia mendapat gelaran OKB.. huhu


tengok tu... banyaknya OKB makan... isk.. isk.. isk.... muka OKB tak leh tunjuk kat sini ya.. hehe


My Sis sibuk nak buat cistat.. layan............


Kalau sesiapa datang JB, jangan lupa cari lontong kering.. memang power! Ni dari kantin Balai Polis Depoh... terangkat!


Ayam Lemak Cili Api Nogori Style.. belajar dari Kak Lizloteng... sedap gilos!


Dah tak ada idea nak masak... goreng nasi jerlah.. hehe


Nasi Lemak ngan sambal kicap???? Uols agak-agak kat mana ni? Hehe.. tak yah cakaplah.. sendiri tau.. huhu

Terima kasih kepada kengkawan yang sudi layan gambar-gambar ini ya.. Wassalam.

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?