ASSALAMUALAIKUM...
SEBENARNYA ini adalah menu sarapan semalam. Lama sudah tak enti story makan-makankan, yang ini pun kira okeylah ya.. hehe.
Bahan & Cara:
Telur Ayam (telur itik, burung unta, buaya dan lain-lain tidak dibenarkan)
Mayonese secukupnya
Serbuk Lada Hitam secukupnya
1. Masukkan telur ke dalam periuk bersama air dan garam. Rebus telur, apabila air mendidih, matikan api dan tutup periuk, biarkan 10 minit. Keluarkan telur bilas dengan air sejuk dan buangkan kulitnya.
2. Letakkan telur di dalam mangkuk bersama mayonese dan serbuk lada hitam. Hancurkan telur dan gaulkan bersama semua bahan.
3. Boleh dinikmati bersama roti kegemaran anda.
Sariyusa....feveret anak2 akak ni...diorang memang suka...kalau kitorang nak berjalan jauh memang buat bekal dlm kereta...jimat belanja...hehehhe
ReplyDeleteBetul kak, sandwich kat kedai punyalah mahal. Bukan saja jimat tapi terjamin kebersihannya.
ReplyDelete