Assalamualaikum WBT
1 MEI lepas, Sk, Angah dan Cik Ani menghadiri Majlis Kesyukuran dan Aqiqah di Pontian. Antara makan kenduri yang terpaling sedap, la. Hidangannya nasi beriani, ayam masak merah, kambing Beriani, acar jelatah dan acar buah serta dalca.
Selain itu, ada sate ayam, pulut kuning, pulut panggang serta pelbagai kuih-muih dan ABC pun ada.
Kami tiga beradik serta anak-anak. Iman, Izzat dan Ilham jer tak ikut.
Tuan Rumah dan Tuan Tanah, hehehe. Mak Nea ni Tuan rumah lama masa kami menyewa di Pontian. Sehingga kini hubungan masih baik sebab Angah la yang paling rapat dengan Mak Nea.
Kenduri ini diadakan sempena majlis aqiqah dan kesyukuran anak sulung Farah & Fendi yang Sk ceritakan sebelum ini DI SINI.
Bersama Mak Nea.
Best betul makan kenduri kan SK....jumpa sedara mara lama x jumpa...ukhwah harus di utamakan dan dipelihara ...
ReplyDeleteLauk kenduri memang terbaik, tengok sepinggan tu terliur betul. Moga ukhuwah berkekalan.
ReplyDeleteTerliur pulak tengok lauk kenduri.
ReplyDeleteNampak sedap2 menu...kenduri Johor tak pernah tak meriah ..💕
ReplyDeleteBagus.. Masih lagi berhubungan dengan tuan rumah walaupun sudah lama. Semoga terus terpelihara ukhuwah.
ReplyDeleteSihat nampaknya Mak Nae tu, alhamdulillah.
ReplyDeleteSedapnya nasi beriani Johor...
sedapnya lauk kenduri..tk bfast lg ni...lapar la haha
ReplyDeleteSaya pun nak bersetujulah lauk begitu memang sedap. Lauk kenduri zaman dulu. Bagusnya masih berhubung sampai sekarang.
ReplyDelete