MAKE OVER BILIK TIDUR SEMASA PKPB - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MAKE OVER BILIK TIDUR SEMASA PKPB

Assalamualaikum...

SAMBUNGAN dari PKP Fasa Empat


Bila dah masuk PKPB.. dah boleh keluar berempat, shopping mall dah dibuka, maka panjanglah langkah. Bertitik tolak dari niat nak tukar langsir siang jer, terus tercetus idea untuk menukar feature wall di belakang kepala katil yang bertema black and gold. 


Hampir nak siap sekali wallpaper tak cukup, hahaha. Wallpaper ni Sk beli di Kaison, Paradigm Mall tapi bila tak cukup tu, ingatkan ada kat AEON Tebrau, rupanya tak ada. Terus pergi balik ke Paradigm Mall, siap juga tampal wallpaper bertemakan hutan belukau ni, hahahaha.


Langsir siang jenis organza warna putih. Suka sangat langsir ni lembut jer beralun-alun bila ditiup angin. Sk memang suka buka tingkap di rumah, jadi suasana tu macam semulajadi gitu.


Terima kasihlah Pak Inche yang menaja langsir, ialah.. siapa lagi nak taja, kan.. bukan bilik rumah orang lain pun, huhuhu.


Iman kata, bilik bonda fresh sangat. Bila masuk terus rasa aman damai dan tenang, kahhhhh.


Kalau dah feature wall ngan langsir tema hutan, kita larikan sikit pada corak bantal. Masih lagi tema hijau tapi corak geometri.


Langsir daun tu beli sekeping jer tapi Sk potong dua, hahahahaha. Dahlah potong dua, tak berjahit pulak tu.


Alas kaki pun monsteraaaaaaaaaa! Pokok monstera jer tak ada, haha, sebab tak berapa rajin nak bela pokok benornya.


Cerah sikit mata memandang. Tukar dekorasi jer, katil tilam semua lama, haaa.. matilanak kalau nak tukar semua. Katil tu rasanya dah berkhidmat dekat 15 tahun, Sk beli di Rustica, memang puas hati sangat la.


Nak jugak bentang runner padahal bila time nak tidur, runner entah terbang ke mana, hehehehe.


3 comments:

  1. Whoa, tenangnya nampak, cantik, berseri..sesekali ubah mood...Kan?
    Ehh kak..nasib x tukor cadar ijo gak...kang terusss nampak cam dalam hutan...hahaha..

    Ini simple dan sejukkk mataaa

    ReplyDelete
  2. Wahhh cantik macam kt hotel gitu. Good idea ni pasang wallpaper kt kepala katil. Suka design langsir tu. Memang matching

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih