MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Thursday, November 12, 2015

MAKAN-MAKAN DI BATERI

Assalamualaikum...
 
 
WARGA Johor Darul Ta'zim dan warga JB khususnya ramai yang dah tahu betapa femesnya bekas kilang bateri yang kini dijadikan bazar di Tampoi. Duluuuuuuuuuuu.. rasanya tiga orang sepupu Sk pernah bekerja di kilang bateri ini. Sk tak pasti sama ada ianya ditutup ataupun berpindah. Yang pasti ia merupanya satu trend baru bagi kebanyakan anak muda.. untuk membeli barangan yang digemari yang biasanya dijual secara online atau untuk menikmati makanan gaya santai.
 
 
Ini merupakan kunjungan Sk kali kedua ke mari. Kali pertama dulu cuma menengok-nengok sahaja. Kali kedua pun menengok-nengok juga.. hihi. Window shopping laaa gitu. Bagi Sk, banyak benda yang menarik. Ada kedai buku, ada kedai baju, ada kedai tudung, ada kedai gunting rambut.. semuanya ada kerlassss gitu.  Setiap kedai dibina dengan keunikan yang tersendiri. Pamerannya menarik dan segar.. memang sesuai untuk cuci mata.
 
 
Popia S S Ali yang terkenal juga dibuka di sini. Tapi, masa Sk datang ni, tutup pulak. Mungkin ia dibuka lewat sedikit. Nampak tak betapa banyaknya koleksi produk Coke di dalam kedai ni. Sk memang tahu tentang minat bos Popia S S Ali ni terhadap segala jenis barangan yang berlabel Coca Cola. Maklumlah.. kita kan pelanggan setia.. hehehe.
 
 
Agak lengang di siang hari tapi meriah di malam hari. Sk singgah di sini selepas mengambil Iman balik sekolah. Sibuk sangat Iman nak makan di Bateri. Dengan babahnya jangan diharaplaaa.. huwa huwa huwa. Manalah ER tu minat tempat-tempat makan macam ni. Lagilah yang kena layan diri tu, memang dia surrender.. ahahaha.
 
 
Magnum dan Wafer RM10
ada hirisan pisang dan strawberry
serta dihiasi cairan coklat
makan di sini rasanya wallet kena tebal
jiwa kena kental beb
sebab apa?
sebab kerusi dan bangku tu aduyaiiii
sakit punggung dan pinggang dibuatnya
kalau masa ramai pengunjung
memang tak nampak bangku kosong 
bertabahlah mencari tempat
kalau jenis macam ER yang nak dilayan macam raja
tak payahlah bertunggu tangga makan kat sini
makan rungutan dia jerlah kita
huhuhu
 
 
Haaaa.. ni dia budak coklat bam bam
Kembang hati nampak
senyum sampai ke telinga
bila dapat makanan kegemarannya
 
 
Sizzling Chicken Chop RM10
Dihidang bersama sos cendawan yang sedap tetapi sedikit cair
Kacang Panggang, Brokoli, Salad dan Carrot
serta kentang goreng
bagi Sk berpatutanlah harganya
dengan apa yang dipersembahkan
walaupun layan diri
tapi dihantar ke meja
 
 
Air Batu Campur RM5 
Manis sehingga ke titisan terakhir
tapi tak boleh lawan ABC Lan Janggut Bomba
dan ABC Larkin
 
Sk makan apa?
Makan karipap 4 keping dengan Air Mata Kucing
lupa nak ambil gambar
Karipap tu Iman beli di sekolah
Sk yang bedal sampai habis
bagus
Burppppp... Alhamdulillahhhh
penjimatan betul.. hihihi
 
Lain kali datang lagi
nak cuba menu lain pulak
ada macam-macam yang kena dicuba
tapi kali ni datang nak bawa kusyen
buat alas duduk
keh keh keh
 

5 comments:

  1. Terperanjat gak akak bila baca tajuk entri SK ni..
    Biar betul makan di bateri..
    Rupanya bekas tapak kilang bateri ye SK..

    Perghhh yg tak menahan tengok ABC tu..
    Semangkuk penuh tu..

    ReplyDelete
  2. Dah dua kali tau Bateri ini masuk tv SK
    Kakak dah sampai jugalah sini.
    Bebudak lagilah suka barang online yg dicari banyak di sini.

    ReplyDelete
  3. Kak....nnt try lenlain pulak ek. Manalah tau kekalau saya sampai ke JB lagi...hihihi...

    ReplyDelete
  4. bukak-bukak teruih gambaq makanan... terliuq tengok (^___^)

    salam ziarah dari blog lemang (blog baru bertatih~mohon tunjuk ajaq)

    saya folo kat no 830 (^___^)

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?