ALHAMDULILLAH... ramai pembeli yang berpuas hati menggunakan mesin penekan kulit tart atau tart shell ini. 'Alah membeli, menang memakai' walaupun harga mesin tart ini sedikit mahal namun 'kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya', ya tak? Amboiiiihhh, asyik main peribahasa jer Sk hari ni ya. Dahlah semalam ada peribahasa baru.. apa tuuuu.. 'Sayang anak tangan-tangankan, sayang isteri belikan emas', gitewwwwwww.. hahahaha.
Bila ramai yang suka dan seronok menggunakan mesin ini, Sk pun dua kali seronok. Sekurang-kurangnya dengan membeli mesin ini pembeli tahu ia bukannya satu pembaziran. 'Yang pipih tak akan datang melayang tau, yang bulat tak akan datang bergolek.' Mesin tart ini Sk anggap sebagai mesin buat duit. Haaa.. bukanlah kita cetak duit guna mesin ni. Kalau boleh cetak duit, dah lama Sk kaya raya tau, hehehe.
Suarti adalah pelanggan Sk dari Sandakan, Sabah |
Masukkan sahaja doh sebanyak 3/4 acuan tak perlu ditimbang atau disukat atau dibulat-bulat. Nak penuh-penuh pun boleh juga tapi nanti banyak pulak nak kena trim. Ingat ya, mesin ini cuma cetak lubang tart shell sahaja. Bentuk tart shell ditentukan oleh acuan anda yang diletakkan dalam lubang mesin tu. Maksudnya wajib ada acuan anda sendiri. kalau tak ada, bolehlah beli juga dengan Sk atau dapatkan di kedai bakeri berhampiran anda. Lepas tu tekanlah tombol itu ke dalam acuan anda yang telah diletakkan doh tu. dah tekan angkat.. jangan terkejut pulak tengok semua acuan yang ada doh tu melekat pada tombol tu ya. Tarik keluar perlahan, nanti tengoklah cantik sahaja doh anda tercetak :))))))
Cara Sk bekerja, Sk akan isi semua acuan dengan doh dahulu sehingga habis. Kemudian barulah Sk mula mencetak atau menerap doh tart shell. Pap! Pap! Pap! Sammmmmpai habis semua doh dalam acuan diterap barulah Sk trim atau kemaskan kelililing doh tart shell. Ulang semula mengisi acuan dengan baki doh dari doh yang ditrim tadi. Pastikan anda mempunyai sekurang-kurangnya 100 acuan untuk satu adunan. Kalau orang berbisnes, memang tak mainlah kan buat satu adunan. Sekurang-kurangnya sekali hayun tu dua adunan dan kalau dulu tak ada mesin berejam-rejam kita mengadap adunan tu, dengan mesin ni, tak sempat cerekarama habis, dah siap dua adunan dibakar. Silap-silap dah boleh menyandar sambil minum kopi tau.
Mak Tok dari Brunei pun beli tau |
Kak Ilah JY yang kreatif... Kuala Lumpur |
Shaza Bakers Melaka |
Azizaton.. KL |
meletops gitew!! AyuZa.. dari Kota Kinabalu, Sabah. |
Berminat untuk mendapatkan mesin ini??
Hubungi Sk
0127844524 (panggilan, sms atau whatsapp)
sila nyatakan saiz acuan dan kawasan tempat tinggal anda.
cara mengukur acuan |
wah terbaik..memudahkan org nk buat kulit tart yer..
ReplyDeleteSusahhh rupanya nak buat tart ni yer kak...
ReplyDeleteada 2 jenis ye kak? 2 @ 4?
ReplyDeleteTerbaikkkkk la kak ^_^
ReplyDeleteWokehhhhhh..
ReplyDeleteSaya akan bagi wife saya baca entry ni..
Salam sari.
ReplyDeleteN3 yg mguda jiwa. Teringin mesin dr dulu lg. Nti akak wasap ye.
Saya nak tart nye aje...ada? He...
ReplyDeleteas salam seri, mesin yang banyak lubang berapa tu wah best nya kalau dpt, tanya dulu kumpul duit heheee
ReplyDeletewaaaaa... tak la penat ibu jari makcik nak nekan sebijik sebijik.... mari kita pecahkan tabung....
ReplyDelete:)
ReplyDeletesalam kak SK..selalunye saiz ape yg cantik ye? teringin nk beli mesin ni..
ReplyDeleteSalam Nurilara.. size 4.5 cm, cantik dan ekonomi... hehehe
Deletesgt2 membantu...dan cepatkan kerja...
ReplyDeleteMesin dh smpai... hehehe... x sabar nk testing... ingat mlm td nk testing... tp kepenatan...~ tq SK... hehehe...
ReplyDeletewahhh..bagus ni, memudahkan kerja2 nak membuat tart.. ;-)
ReplyDeleteAssalamualaikum,
ReplyDeleteKak seri, baru kita perasan ni.. akak ada jual mesin ya kak? macam best.. macam cepat je kan kak kalau guna mesin kan?? berapa reganya kak??
Kalau yg business makin mudah dan cepat
ReplyDeleteYg makan sendiri pun dah tak payah beli lagi
Tapi yg tak ada beli ajelah cheese tart dari SK boleh juga hihi..
KY rasa macam berkenan jer.. :)
ReplyDeletewah hebat mesin ni. memudahkan kerja. teringat pernah tengok ada satu chef tu buat tart shell, hebat teknik dia. sekali buat perpuluh siap.
ReplyDeleteSalam.. blh bg quotation utk 2-2 jenis x? W/a 0136677285
ReplyDeleteSalam.. blh bg quotation utk 2-2 jenis x? W/a 0136677285
ReplyDeleteSalam.. blh bg quotation utk 2-2 jenis x? W/a 0136677285
ReplyDeleteBrape ye harga?
ReplyDeleteharganye brape ye..
ReplyDeleteAda lg ke? Bp harga? Boleh pm?
ReplyDeleteberape harga???? PM..
ReplyDeleteBerapa harga?
ReplyDeleteBrapa harga nie
ReplyDeleteDh 2020 ni.. ad lagi ke mesin tart tu.. sy berminat tgh mencari.. kalau ad boleh bagi whatsapp fon
ReplyDelete