MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Thursday, August 11, 2011

KELEBIHAN KUIH KITA

ASSALAMUALAIKUM wbt

DALAM kesibukan hari ini, (betul punya sibuk) dah petang baru sempat nak jenguk fb dan saya hampir tergelak dengan status Cik Embun, adik saya yang comel ni. Ingatkan buah durian jer digelar Raja Buah, kuih-muih pun ada jugak tau anugerah, hahahaha... Layanzzzzzzz....

Haaaaa.. yang ni kuih paling gangster sekali.. sekali dia lompat terus tikam, tak kiralah, tikam depan, tikam belakang, nasib koranglah kalau kena.. hahaha...

http://farizkongz.blogspot.com/2010/07/lompat-tikam.html

Ni pulak kuih yang paling seksi... puteri mandi namanya... hihi...


http://daridapurmaklang.blogspot.com/2007/08/puteri-mandi.html


Ni kuih palinggg... eh.. tak mo sebutlah... kuih tahi itik.. hehe


http://citarasawan.blogspot.com/2010/10/kuih-tahi-itik.html


Ni kuih yang bajet dia cute... senyumlah.. senyumlah.. ahai cek mek molek... (sila nyanyi & bergelek cam M Daud Kilau ya.. hihi)

http://cikepel.blogspot.com/2009/04/kuih-cek-mek-molek.html


Kalau korang nak awet muda.. haaaaa... makanlah kuih ni banyak-banyak.. Kuih Seri Muka.. hihi

http://ummizaihadi-homesweethome.blogspot.com/2011/08/kuih-seri-muka-daun-pandan-ori.html

Yang ni pulak, kuih paling alim... sentiasa pakai ketayap... hahahahahaha.. (Ceh! Tak patut betul CMG bagi nama Kuih Gulung Teruna Malang ek... huhu)

http://www.tiffinbiru.com/2011/03/kueh-gulungteruna-malang.html

Yang ni segan sikit nak sebut, korang sebutlah sendiri... Adik saya kata kuih penyakit lelaki kronik.. kah kah kah...


http://www.diyanazman.com/2007/03/01/food-kuih-batang-buruk-recipe/


Ini kuih suka pukul... Sekali aku lompang kang ha! Berdarah idung... huhu...

http://www.zumurphy.com/2008/03/kuih-lompang.html

Last sekali.. kuih dalam zoo... Badak Berendam... moh berendam panas-panas ni, syiokkkkkkk!! Hik hik!

http://aurikel-kitchen.blogspot.com/2009/10/badak-berendam.html


Tambahan atas permintaan Cik Embun.. huhu.. kuih pandai joget dangdut... hehehe... Goyang Inul lagi tau! hahaha...


http://www.zumurphy.com/2008/02/kuih-goyang.html


Apa lagi ek! Haaaaa... fikirlah sendiri.. hihi. Komen-komenlah kalau ada idea ya.. hihi..


Nota: Sekalung penghargaan untuk semua blog yang telah saya ambil gambarnya sama ada dengan izin atau tidak. Sesiapa yang berminat nakkan resepi kuih-kuih di atas, maklumlah bulan-bulan puasa nikan, silalah klik gambar atau link yang dicoretkan.

10 comments:

  1. Wahahahahahahaha :D

    Cayalah C'Embun :)

    Winduuu pulak.. lama tak bercontact dgn C'Embun huk.. huk..

    C'Embunnn.. C'Embunnn..

    ReplyDelete
  2. muahahaha....
    tak cukup panjang lagi tu kak...
    seronok mas membacanya..

    ReplyDelete
  3. hahaha.. awwww.. malu aa mandi berkemban ke tuu.. ;p

    ReplyDelete
  4. assalam sari..ada aje idea kan..

    ReplyDelete
  5. suka kuih goyang dan badak berendam..puasa2 ni x dpt cari kuih badak berendam pun...

    ReplyDelete
  6. dalam banyak2 entri pasal kuih muih ni, ini la yg terbaik sebab siap ada gambar. cayalah!

    ReplyDelete
  7. nice entry... :) lama x bkunjung ke blog nih

    ReplyDelete
  8. Oeya, kalau rindu, datanglah rumah.. urm...

    Mas, tulah, macam tak puas, kannn.. hihi

    Tun, mandi vogue.. hahaha

    Acik Erna, idea orang, kita tukang kutip, kih kih kih

    Erienz, bolehlah try buat sndiri badak berendam tu.. huhu

    gadisBunga, terbaik ek, maceh.. maceh! hehe

    En Nort, betullah, lama kita tak berborak di alam maya, ya.. semoga sihat selalu..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?