MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Thursday, August 11, 2011

KELEBIHAN KUIH KITA

ASSALAMUALAIKUM wbt

DALAM kesibukan hari ini, (betul punya sibuk) dah petang baru sempat nak jenguk fb dan saya hampir tergelak dengan status Cik Embun, adik saya yang comel ni. Ingatkan buah durian jer digelar Raja Buah, kuih-muih pun ada jugak tau anugerah, hahahaha... Layanzzzzzzz....

Haaaaa.. yang ni kuih paling gangster sekali.. sekali dia lompat terus tikam, tak kiralah, tikam depan, tikam belakang, nasib koranglah kalau kena.. hahaha...

http://farizkongz.blogspot.com/2010/07/lompat-tikam.html

Ni pulak kuih yang paling seksi... puteri mandi namanya... hihi...


http://daridapurmaklang.blogspot.com/2007/08/puteri-mandi.html


Ni kuih palinggg... eh.. tak mo sebutlah... kuih tahi itik.. hehe


http://citarasawan.blogspot.com/2010/10/kuih-tahi-itik.html


Ni kuih yang bajet dia cute... senyumlah.. senyumlah.. ahai cek mek molek... (sila nyanyi & bergelek cam M Daud Kilau ya.. hihi)

http://cikepel.blogspot.com/2009/04/kuih-cek-mek-molek.html


Kalau korang nak awet muda.. haaaaa... makanlah kuih ni banyak-banyak.. Kuih Seri Muka.. hihi

http://ummizaihadi-homesweethome.blogspot.com/2011/08/kuih-seri-muka-daun-pandan-ori.html

Yang ni pulak, kuih paling alim... sentiasa pakai ketayap... hahahahahaha.. (Ceh! Tak patut betul CMG bagi nama Kuih Gulung Teruna Malang ek... huhu)

http://www.tiffinbiru.com/2011/03/kueh-gulungteruna-malang.html

Yang ni segan sikit nak sebut, korang sebutlah sendiri... Adik saya kata kuih penyakit lelaki kronik.. kah kah kah...


http://www.diyanazman.com/2007/03/01/food-kuih-batang-buruk-recipe/


Ini kuih suka pukul... Sekali aku lompang kang ha! Berdarah idung... huhu...

http://www.zumurphy.com/2008/03/kuih-lompang.html

Last sekali.. kuih dalam zoo... Badak Berendam... moh berendam panas-panas ni, syiokkkkkkk!! Hik hik!

http://aurikel-kitchen.blogspot.com/2009/10/badak-berendam.html


Tambahan atas permintaan Cik Embun.. huhu.. kuih pandai joget dangdut... hehehe... Goyang Inul lagi tau! hahaha...


http://www.zumurphy.com/2008/02/kuih-goyang.html


Apa lagi ek! Haaaaa... fikirlah sendiri.. hihi. Komen-komenlah kalau ada idea ya.. hihi..


Nota: Sekalung penghargaan untuk semua blog yang telah saya ambil gambarnya sama ada dengan izin atau tidak. Sesiapa yang berminat nakkan resepi kuih-kuih di atas, maklumlah bulan-bulan puasa nikan, silalah klik gambar atau link yang dicoretkan.

10 comments:

  1. Wahahahahahahaha :D

    Cayalah C'Embun :)

    Winduuu pulak.. lama tak bercontact dgn C'Embun huk.. huk..

    C'Embunnn.. C'Embunnn..

    ReplyDelete
  2. muahahaha....
    tak cukup panjang lagi tu kak...
    seronok mas membacanya..

    ReplyDelete
  3. hahaha.. awwww.. malu aa mandi berkemban ke tuu.. ;p

    ReplyDelete
  4. assalam sari..ada aje idea kan..

    ReplyDelete
  5. suka kuih goyang dan badak berendam..puasa2 ni x dpt cari kuih badak berendam pun...

    ReplyDelete
  6. dalam banyak2 entri pasal kuih muih ni, ini la yg terbaik sebab siap ada gambar. cayalah!

    ReplyDelete
  7. nice entry... :) lama x bkunjung ke blog nih

    ReplyDelete
  8. Oeya, kalau rindu, datanglah rumah.. urm...

    Mas, tulah, macam tak puas, kannn.. hihi

    Tun, mandi vogue.. hahaha

    Acik Erna, idea orang, kita tukang kutip, kih kih kih

    Erienz, bolehlah try buat sndiri badak berendam tu.. huhu

    gadisBunga, terbaik ek, maceh.. maceh! hehe

    En Nort, betullah, lama kita tak berborak di alam maya, ya.. semoga sihat selalu..

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...