MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Thursday, November 1, 2012

KASIH IBU KASIH ANAK

ASSALAMUALAIKUM...

RASA terpempan membaca status fb seorang kawan alam maya baru-baru ini... :'(


Bersamalah kita ambil pengajaran dari kisah benar ini... wassalam.

Kredit to Marina Ibrahim yang membenarkan saya berkongsi status ini.

22 comments:

  1. Membacanya sahaja membuatkan saya insaf betapa kasih ibu itu tiada batasan, mungkin juga kerana saya juga seorg ibu!

    ReplyDelete
  2. Subhanallah... betapa kecilnya hati ibu itu...

    ReplyDelete
  3. seorg ibu akn bkata bgitu stlh hatinya benar2 "tsentuh"...sedeyyyyy

    ReplyDelete
  4. Sedihnya kalau dibuat anak sendiri.
    Moga tidak pada anak-anak kita hendaknya.
    Sebaiknya didik dari kecik cara bertutur yg terbaik pada org..

    ReplyDelete
  5. kasih ibu membawa ke syurga..hehe

    ReplyDelete
  6. Ish...apa nak dibisingkan.
    Hah...tunggulah besok anak sendiri buat...taulah.

    ReplyDelete
  7. Salam Kenal Sari..

    Ya Allah sedih nya baca. Terasa insaf. Sebab saya pon kadang-kadang pernah juga macam dia. Tapi apakan daya kita manusia biasa. InsyaAllah ibu akan dihargai sampai bila-bila..

    Apa2 pon DONE FOLLOW

    Blog Qashmere
    Style Me Gorgeous By Qashmere

    Take Care Sis..

    ReplyDelete
  8. sangat kecewa bila ank kita buat mcmtue..bila dia dh jadi ibu kelak pasti dia akn merasa kekecewaan tue.

    ReplyDelete
  9. Ya Allah kalau nurul dengar betul2 secara live pun akan tersentuh... Sedih..

    ReplyDelete
  10. Mudah2an tak terjadi pada kita dan anak2 kita ya, kita semua doa yang terbaik. Amin.
    Sari...dah lama tak jejak di sini...wah berwajah baru blog ini....cantik sekali

    ReplyDelete
  11. Assallamualaikum Yus..

    Huhuhuu...tersentuh hati.. Harap kita tak jadilah macam anak dlm cerita tu dan harap apabila tiba masa usia seperti ibu dalam cerita tu, tak mengalami pula apa yg ibu tu alami dlm cerita di atas..

    ReplyDelete
  12. Salam Ziarah....

    Tersentuh hati akak sebagai seorang anak.... Semoga dijadikan ikhtibar.. Jom semua, akak jemput ke blog akak di http://cheezemaz.blogspot.com, manalah tahu nak mencuba serbuk cheese CHEEZE MAZ yg bila dicampur dgn air panas menjadi sos sesedap cheeze wedge, KFC. Boleh jamu emak2 kita semua nanti. Jemput juga komen resepi2 akak yg x seberapa tu

    ReplyDelete
  13. Tersentuh dengan kisah.. Kenapalah tergamak dia lukakan hati ibunya.. Sedih.. :(

    ReplyDelete
  14. as salam

    tersentuh hati, mungkin juga anak tu tak maksudkannya..dia kurang sabar..
    tapi kesiankan pengorbanan ibu lahirkan kita..besar ertinya dalam hidup ni

    ReplyDelete
  15. Nilai kasih sayang yang susah nak tulis dengan perkataan...

    ReplyDelete
  16. betul tu.. masa mengandung kita pergi check up KK (gomen punya) kena tggu lama tp mana ada mak yg merungut dgn anak dlm perut sbb kena tggu lama.. ye tak?? paling2 pn dia bising nurse buat keja lembab je. takde dia nak membebel sebab anak dlm perut. huhuhu.. menikam betul ayat makcik tu

    ReplyDelete
  17. Dah baca ni kat FB kak sari.. dtg komen kat blog pulak ni. Terpukul juga dgn kata2 makcik tu, mengajar supaya kita ni lebih sabar. Dan jaga pertuturan agar tak melukakan hati orang tua..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?