MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Thursday, November 1, 2012

KASIH IBU KASIH ANAK

ASSALAMUALAIKUM...

RASA terpempan membaca status fb seorang kawan alam maya baru-baru ini... :'(


Bersamalah kita ambil pengajaran dari kisah benar ini... wassalam.

Kredit to Marina Ibrahim yang membenarkan saya berkongsi status ini.

22 comments:

  1. Membacanya sahaja membuatkan saya insaf betapa kasih ibu itu tiada batasan, mungkin juga kerana saya juga seorg ibu!

    ReplyDelete
  2. Subhanallah... betapa kecilnya hati ibu itu...

    ReplyDelete
  3. seorg ibu akn bkata bgitu stlh hatinya benar2 "tsentuh"...sedeyyyyy

    ReplyDelete
  4. Sedihnya kalau dibuat anak sendiri.
    Moga tidak pada anak-anak kita hendaknya.
    Sebaiknya didik dari kecik cara bertutur yg terbaik pada org..

    ReplyDelete
  5. kasih ibu membawa ke syurga..hehe

    ReplyDelete
  6. Ish...apa nak dibisingkan.
    Hah...tunggulah besok anak sendiri buat...taulah.

    ReplyDelete
  7. Salam Kenal Sari..

    Ya Allah sedih nya baca. Terasa insaf. Sebab saya pon kadang-kadang pernah juga macam dia. Tapi apakan daya kita manusia biasa. InsyaAllah ibu akan dihargai sampai bila-bila..

    Apa2 pon DONE FOLLOW

    Blog Qashmere
    Style Me Gorgeous By Qashmere

    Take Care Sis..

    ReplyDelete
  8. sangat kecewa bila ank kita buat mcmtue..bila dia dh jadi ibu kelak pasti dia akn merasa kekecewaan tue.

    ReplyDelete
  9. Ya Allah kalau nurul dengar betul2 secara live pun akan tersentuh... Sedih..

    ReplyDelete
  10. Mudah2an tak terjadi pada kita dan anak2 kita ya, kita semua doa yang terbaik. Amin.
    Sari...dah lama tak jejak di sini...wah berwajah baru blog ini....cantik sekali

    ReplyDelete
  11. Assallamualaikum Yus..

    Huhuhuu...tersentuh hati.. Harap kita tak jadilah macam anak dlm cerita tu dan harap apabila tiba masa usia seperti ibu dalam cerita tu, tak mengalami pula apa yg ibu tu alami dlm cerita di atas..

    ReplyDelete
  12. Salam Ziarah....

    Tersentuh hati akak sebagai seorang anak.... Semoga dijadikan ikhtibar.. Jom semua, akak jemput ke blog akak di http://cheezemaz.blogspot.com, manalah tahu nak mencuba serbuk cheese CHEEZE MAZ yg bila dicampur dgn air panas menjadi sos sesedap cheeze wedge, KFC. Boleh jamu emak2 kita semua nanti. Jemput juga komen resepi2 akak yg x seberapa tu

    ReplyDelete
  13. Tersentuh dengan kisah.. Kenapalah tergamak dia lukakan hati ibunya.. Sedih.. :(

    ReplyDelete
  14. as salam

    tersentuh hati, mungkin juga anak tu tak maksudkannya..dia kurang sabar..
    tapi kesiankan pengorbanan ibu lahirkan kita..besar ertinya dalam hidup ni

    ReplyDelete
  15. Nilai kasih sayang yang susah nak tulis dengan perkataan...

    ReplyDelete
  16. betul tu.. masa mengandung kita pergi check up KK (gomen punya) kena tggu lama tp mana ada mak yg merungut dgn anak dlm perut sbb kena tggu lama.. ye tak?? paling2 pn dia bising nurse buat keja lembab je. takde dia nak membebel sebab anak dlm perut. huhuhu.. menikam betul ayat makcik tu

    ReplyDelete
  17. Dah baca ni kat FB kak sari.. dtg komen kat blog pulak ni. Terpukul juga dgn kata2 makcik tu, mengajar supaya kita ni lebih sabar. Dan jaga pertuturan agar tak melukakan hati orang tua..

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

RESIPI DAGING MASAK MAMI PENANG NOXXA

Assalamualaikum... SEMALAM sejak pagi Sk tak berhenti bekerja di dapur.  Sidai kain,  kemas dapur,  gunting lada, kopek bawang,  kisar lada...