MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Wednesday, November 21, 2012

WALAUPUN KECIL USAHAKU

ASSALAMUALAIKUM...



Mari mulakan langkah pertama... Usaha kita mungkin nampak kecil, nampak sia-sia tapi besar kesannya kalau kita bersatu hati, insyaAllah...


Seperti cerita tentang Nabi Ibrahim AS...

Maka tersebutlah sebuah kisah di mana Nabi Ibrahim dibakar di dalam api yang amat besar oleh Raja Namrud. Melihatkan kejahatan Raja Namrud, seekor burung kecil oleh disebabkan rasa sayangnya kepada kekasih Allah Nabi Ibrahim, ia lantas mengambil air dengan menggunakan paruhnya yang kecil dan dititiskan ke atas api yang besar itu. Perbuatan burung kecil itu telah ditertawakan oleh burung-burung yang lain.

"Usahamu itu hanya sia-sia, api yang besar itu tak mungkin terpadam dengan setitis air itu", mereka mengejek.

Lalu burung kecil itu membalas,

"Aku percaya bahawa Allah tidak akan menanyakan kepadaku sama ada api itu berjaya dipadamkan atau tidak, tetapi Allah pasti akan bertanya apa yang telah aku usahakan untuk memadamkannya."

14 comments:

  1. sikit2 lama2 jadi bukit kan...semoga terus sukses

    ReplyDelete
  2. Sari, dpt msg akak kat fb baru tak? dah tukar nama ke, fb baru? kakpb pun tukar fb baru, nak nombor tel sari. kot2 balik johor boleh bagi barang tu.

    oh ye, jom boikot ramai2.

    ReplyDelete
  3. Hi Sari....tu dia lamanya tak singgah sini. Thumbs up for the new design.
    Yaaa...kalau kita umat islam bersatu hati, insyaallah! ISRAEL akan tenggelam dari bumi ini..PRAY FOR GAZA!!!

    ReplyDelete
  4. salam kak sari. betul tu. saya baru plan tanak dah minum nescafe dah then nak ganti 100% dengan satu kopi german (jenama tscibo), rupanya jenama tu pon israel punya..huhu...susah kan bila kebanyakan barang harian kita, dia yg punya. tp macam mcd & starbuck tu insyaAllah takde masalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sitiezahim, haaa, tulah. Byk sgt produk diorg. Macam nestle tu mmg byk ada kat umah ni. Yg lain2 tu takde mslh nak boikot, huhu

      Delete
  5. Kalau boleh kakak pun nak turut sama walau sedikit. Banyak dari list tu kakak dah tinggalkan lama cuma jujur kakak katakan nestle product banyak di dapur kakak lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, Kak Zakie. Sy pun lom dpt istiqamah lagi. Bab nestle ngan Johnson&Johnson tu susah sikit nak boikot sebab tu jer yg serasi. Kira macam darurat, bleh tak? huhu

      Delete
  6. nestle tu byk dh tguna pkai...kena kenal pasti la brgnnya. Jom sama2lah kita!!!

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...