MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, May 26, 2015

MAKAN DI POTS & PANS CAFE

Assalamualaikum...
 
 
DAH lama teringin nak mencuba makanan di Pots & Pans Cafe yang terletak di Jalan Meldrum, Johor Bahru ni. Paling senang nak ke sini, cari sahaja Suria City Hotel. Pots & Pans Cafe betul-betul berdepan dengan hotel tersebut yang mengadap laut Stulang dan Kota Singa. Bukan sahaja menawarkan makanan yang sedap (katanya) tetapi harganya juga berbaloi-baloi (ini komen yang Sk baca dari mereka yang telah sampai ke sini.
 
Inilah dia daya penarik utama di sini. Nachos To Share (RM12.90) tapi kalau Sk makan ni sorang-sorang pun boleh habis. Kerangupan nachos tetap bertahan walaupun dilitupi keju yang 'chewy' dan dicecah dengan sos-sos yang disediakan. Cuma tomato salsa tu terlalu sedikit, sepatutnya kena bagi extra barulah Nachos.. gitew.. Sk bagi 4 bintang... tepuklah sikit.
 
 
Beef Bolognese Spaghetti (RM6) pilihan Iman tentunya. Rupa cukup menarik, persembahan yang mantap. Tapi rasa sos tomatonya mendominasi keseluruhan rasa sehingga menenggelamkan rasa asli spaghetti bolognese. Sk bagi 3 bintang.
 
 
Seafood Spaghetti Carbonara (RM6) yang membuatkan Sk tak tahu sama ada nak makan atau pulang balik. Kalau nak tahu Sk ni pengikut Siri Akasia TV3 'Teman Lelaki Upahan' dan Sk selalu keliru bila tengok sos carbonara yang dimasak 'El' dalam drama tersebut. Sk selalu pelik kenapa cair-bair sos carbonara tu dan bila tengok jer rupa spaghetti ni, teruslah teringat spaghetti carbonara dalam TLU tu, hahaha. Mungkin tukang masak ni tak dapat seimbangkan air, sebab kita sedia maklum seafood terutama sotong akan keluarkan air yang banyak ketika dimasak. Bila terlalu cair, kuahnya pun menjadi tawaq habiaq kata orang utara, tapi Sk makan jugalah sampai habis. Sk bagi 2 bintang.
 
 
Sizziling Lamb Chop (RM17). Dagingnya lembut dan juicy tapi terlalu banyak sos yang disiramkan di atas daging sampai macam nak buat mandi. Sampai naik stress orang yang nak hiris daging tu. Akhirnya, Sk kena senduk keluar semua kuah bagi memudahkan menghiris daging ialah, takut terpercik-percik kuah tu bila kita menghiris daging. Yang ni Sk bagi 3 bintang.
 
 
Fries dan Coleslaw diasingkan bagi mengelak ia tenggelam dalam kuah, heheheh. 
 
Keseluruhannya bagi Sk agak mengecewakan tapi tetap nak datang juga makan Nachos. Aci tak? Jom!!!

3 comments:

  1. Yg sedapnya nachos dia aje SK.
    Tapi dish yg lain kira murah harga dia so kena redhalah..

    ReplyDelete
  2. Ha....kalau carbonara sos macam tu, mmg potong selera la kan kak...

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?