MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, February 2, 2016

MAKAN DI SEVENTEES CAFE

Assalamualaikum...

KADANG-KADANG kan... rasa macam masak sendiri ni, kepenatannya sama jer dengan kita makan di luar. Ialah, kalau masak sendiri tu nak pakai baju kelawar pun boleh. Tak yah sapu bedak kat muka pun tak apa. Tapi kalau nak pergi makan di luar ni, nak kena bersiap. Biarlah senonoh sikit kan. Kenalah cari baju elok, tudung elok, sapu bedak.. taklah nampak berkilat jer muka tu kan.. hahaha. Lepas tu, nak cari kedai makan.. nak order makan, nak makan, nak bayar, nak balik.. tup tup dah pukul 10.30 malam. Kalau makan kat rumah.. siapkan bahan.. masak nasi.. masak lauk.. makan.. kemas.. baru pukul 9.30... dah boleh landing tengok dvd.. gitu.. cuma penatlah kan.. huhu.

Tapi.. kalau dah selalu masak, kadang-kadang memang buntu dah nak masak apa. Jemu pun ada asyik makan benda yang sama. Rasanya lepas ni Sk kena jugaklah beli buku masakan Chef Haniliza atau Chef Wan.. apa tu.. sehari satu resepi. Haaa... baru pas tu Pak Inche nganga.. banyak betul idea bini aku memasak.. hahahha. 365 hari setahun.. 365 jenis lauk.. kagum.. kagum.

Ni pasal dah malas nak masak, kami pun pakat-pakat pergi mencuba kedai makan yang direkomen ahli group Johor Sedap. Scroll scroll terus ternampak gambar Lamb Grill yang marvelous sungguh ceritanya. Lokasi.. Seventees Cafe, Taman Bukit Indah. Jom terjah!


Seventees Cafe ni terletak di No 73, Jln Indah 16/12, Taman Bukit Indah. Landmark yang diberikan di dalam fb page adalah Tesco/Ambank yang bagi Sk panduan yang tidak tepat bagi orang yang tidak biasa di kawasan ini. Ini kerana Sk memilih landmark Tesco.. dan ia membawa Sk keluar dari kawasan yang sepatutnya sebab dah masuk jalan satu hala (tak boleh belok kanan sedangkan SC terletak di sebelah kanan tesco. Panduan yang paling tepat adalah anda cari bangunan Ambank Taman Bukit Indah dan susur ke atas.. anda akan jumpa SC yang sebenarnya kedai perabot jati (di waktu siang).  
SC menggunakan konsep layan diri. Order di kaunter, bayar dan makanan akan dihantar ke meja anda. Tempoh menunggu tak lama. 
Iman.. macam biasa sangat suka minum Choc Ice Blended dan dia juga sangat cintakan marshmallow.. erkkk!


Sk pilih jus epal dan cincau ais untuk ER. Mug besar tempayan tapi berbaloi sebab tidak dipenuhi air batu semata.


Di samping western, SC turut menyediakan beberapa makanan tradisi. Tekak kami tiga beranak memang nak makan kambing panggang malam tu. Ini ialah Lamb Rack Grill Set. Anda boleh pilih yang biasa atau berkeju.


Daging kambing yang sungguh longkah sekali. Tak ambil masa yang lama untuk mengunyahnya kerana ia lerai dari tulang. Sk rasa kalau ada nasi beriyani.. dah macam makan kat Kari Kambing 40 hari pun ya.. hahah. 

Ia juga datang dalam potongan-potongan kecil. Dihidangkan bersama potato wedges dan roti perancis. Cukup mengenyangkan.


Sehelai salad sebiji tomato ceri sebagai penyeri.


Harga berpatutan. 
ALHAMDULILLAH.

3 comments:

  1. Mak aiii...lamb rack grill....perghh. kalau saya, mesti dah tak reti malu. Dah kokah kan tulang agaknya saya tu

    ReplyDelete
  2. Kakak kalau ke Bukit Indah utk ke Jusco aje SK
    Jarang makan di situ. Nantilah ada masa kakak singgah - teringin juga ni:)

    ReplyDelete
  3. sedapnya...
    fasya klo tgk air y ada mashmallow tu confirm nak jugak

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?