MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Friday, November 10, 2017

BOAT NOODLE @ TEH O AIS 50 SEN

Assalamualaikum...

RAJIN pulak nak cepat-cepat update kisah malam tadi padahal bukan main banyak kisah yang belum dikisahkan lagi.  Hurmmm..  Macam tak ambil kisah aje kan nak meng-update blog. Kesibukan dan kelelahan dengan tugas seharian memaksa Sk membiarkan blog ini seakan menyepi..  Gituuuu.

Memang dah beberapa hari ni Sk agak malas sikit nak memasak.  Penat di pejabat ditambah penat memandu dalam kesesakan maka sampai di rumah pun masak yang sempoi sahaja.  Kadang-kadang putus idea jugak bila masak benda yang sama maka ke kedailah jawabnya tak kiralah kedai mamak atau kedai tomyam asalkan perut dua beranak ni terisi.  Kalau perut Sk ni setakat kunyah biskut kering pun jalannnn..  Hehehhe. 
Kelmarin,  blogger Hernee Nazir hantar gambar Pulut Mangga yang dinikmatinya di Boat Noodle @ Teh O Ais 50 sen dalam komennya pada salah satu posting di fb Sk. Memang dah lama juga Sk tahu tentang Cafe Teh O Ais 50 sen ni cuma Sk risau menunya tak menepati selera Encik Rizar. Paling-paling pun kesukaan ER ialah mee supnya tapi dia memang kurang gemar konsep makan mee RM1.90 secoet di Boat Noodle ni,  hihi. 
Disebabkan semalam ER kata ada kawannya dah belanja makan asam pedas waktu makan tengahari (ER jarang makan tengahari sebab tu kena makan nasi setiap malam) dan Sk pun malas nak masak,  maka kami memlih untuk mencari makan yang sempoi-sempoi sahaja maka Sk mencadangkan untuk kami singgah makan di sini.  
Tak sukar mencari Teh O Ais 50 sen yang terletak berhampiran Maybank Taman Nusantara ini maka taklah stress mencari-cari lokasi cuma mungkin anda akan berhadapan dengan masalah parkir memandangkan di sini merupakan kawasan pusat perniagaan yang agak sibuk terutama di malam hari. 
Di sini anda boleh memilih nak makan mee sup thailand bermangkuk-mangkuk seperti konsepnya atau memilih hidangan seperti ini. 
Phisek Both ini menjadi pilihan ER dan Iman. 
Glass Mee bersama kuah sup daging yang sangat sedap dengan bebola ayam dan daging serta telur puyuh.  
Pulut Mangga yang sering menjadi pilihan wajib setiap kali terpandang menunya di buku menu.  Alhamdulillah,  ianya sangat menepati citarasa Sk sekeluarga. 
Disebabkan perut masih kenyang sebab dua kali makan nasi di siang hari semalam..  Kahhhkahkahh.. Maka Sk memilih Roti Sangkaya untuk berkongsi makan tiga beranak. 
Selain mee ada juga hidangan nasi seperti Nasi Kerabu dan Nasi Komok. 
Memang dah masuk dalam list dah untuk datang lagi di lain kali. 
InsyaAllah. 
Jom ke Boat Noodle @ Teh O Ais 50 sen. 

6 comments:

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

AKHIRNYA IKEA TEBRAU DIBUKA

Assalamualaikum... YEAY!!  Akhirnya setelah sekian lama menunggu, Ikea Tebrau kini dibuka di Johor Bahru.  Setelah bertahun-tahun beran...