UDANG masak lemak.. bukan cili padi tapi cili giling yang memang sentiasa ada dalam peti ais SK. SK memang sentiasa sediakan stok cili giling siap bawang bagi memudahkan kerja memasak. Iman Fatiha tak sudah-sudah bertanya, kenapa bonda punya kuah warna lain, selalukan warna kuning. SK cakap SK guna cili merah, selalu SK guna cili hijau.. hihihi. SK malas sangat sebenarnya nak masak tapi sebab ada orang yang nak sangat makan udang dan ada orang yang nak sangat makan lauk lemak jadi SK
;-))))))))
Kakcik bukan tak makan tempoyak, tapi tak boleh makan. Kalau makan nanti kepala kakcik jadi berat... :(
ReplyDeleteHuhuhu udang mmg D5 suker makan but tempoyak mmg D5 xmakan hehehhe :)
ReplyDeleteAduhai, mengancamnya. Masak lemak dengan cili giling ekk. Saya nak try lah. Masuk tempoyak..err..masuk durianlah...hihihihihi. Ada beberapa ekor udang galah dalam freezer, bolehlah saya cuba nanti.
ReplyDeleteperghhhh, kalau dah ada tempoyak kompem bertambah2 nasi...
ReplyDeletesodap ni..! tempoyak lagi tu..mmg umphhh lah !
ReplyDeleteterbaikkk.... nasib baik tun berjaya seludup tempoyak dlm beg wat naik flight semalam.. hihi
ReplyDeleteSedapnyaaaa udanng besor2.. saya peminat tempoyak. ater orang perak
ReplyDeletesedapnya...nanti nak cubala
ReplyDeletetq
Nak udang....sedapnyaaa
ReplyDeletetempoyak udang sedapnyaaaaaa
ReplyDeletehai..salam perkenalan dr SRC..
ReplyDeletedating sini dan follow..sudi singgah sini ya, www.dapurjirankuberasap.blogspot.com.tq..selamat hari raya
udang saya makan tp tempoyak tak makan le hehe...besarnya udang...
ReplyDelete