MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Wednesday, January 7, 2015

MURTABAK CHEESE KAMPUNG KURNIA

ASSALAMUALAIKUM...


MACAM MANA nak kurus? Pantang dengar ada tempat makan sedap.. mulalah meroyan. Selagi tak dapat tekak rasa berlubang. Asyik telan ailio mendengar cerita orang. Lagi-lagilah tempat tu dekat sahaja dengan kita. Kira macam sepelaung aje. Ah! Tipu benar sepelaung... hahaha.


Cuma sepuluh minit sahaja dari pejabat Sk, tengahari itu.. selepas setengah jam jarum pendek dan panjang tegak di angka dua belas, tanpa dapat ditahan-tahan lagi Sk mengajak kawan yang sebilik dan sejabatan dengan Sk menjejak murtabak cheese yang menjadi viral di laman sosial.. ya.. Murtabak Majid nama asalnya. Orang kampung semua dah tahu. Kami jer yang tak tahu.. adeh!


Menurut seorang kawan, Murtabak Cheese Kg Kurnia beroperasi seawal jam 1 tengahari. Kira Sk dah plan cantik.. sampai sebelum Pak Majid menebar murtabak.. haha. Alterkejut dan alterperanjatlah pulak bila sampai kereta sudah berbaris di kiri dan kanan jalan. Kalau dah kereta berbaris.. maknanya kami berdua pun terpaksalah berbaris juga menunggu meja. Bertabah.. dan bersabar... selepas 45 minit menunggu kami dihidangkan dengan murtabak ala pizza dengan cheese extra. Berkongsi meja dengan sepasang suami isteri dan dua anak mereka langsung tak menghalang Sk untuk berkongsi foto aksi cheese apabila dibawa keluar dari potongannya... nyummmmms!! Jemputtttt....



8 comments:

  1. sedapnya..nanti balik johor nak try la..terliur dah ni...

    ReplyDelete
  2. terliuq sunggoh!...awat cite tak habis? sedap ke apa intinya?

    ReplyDelete
  3. cis bedebah nengok murtabak cis pagi-pagi!! :)

    ReplyDelete
  4. huhu..meleleh tengok cheese tu..saya pon duk dekat je tapi tak pernah makan lagi

    ReplyDelete
  5. Wahhh nampak sedappp!! Wajib try nihh

    ReplyDelete
  6. Selalu makan murtabak di Kampung Melayu..kalau macam ni punya martabak kena try juga la ni...tak leh jadi tengok Seri Kandi Tanah Jauhar jer yang merasa...dah ngencessss...hehehe

    ReplyDelete
  7. bleh bg alamat .. tutup kol bpe?

    ReplyDelete
  8. Maaf mencelah.. blogwalking here. Saya jual murtabak cheese frozen di kl.. sila lah ke blog utk details tumpang lalu ye tuan rumah http://iriskitchen.blogspot.com/2015/01/murtabak-cheese-leleh-punya.html?m=1

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...