Assalamualaikum...
JEMU agaknya dengan masakan di rumah, ER mengajak Sk bertukar selera. Pernah makan di sini sekali dulu.. sebuah seafood restaurant yang terletak di atas air. Dengan melalui lebuhraya Senai - Desaru cepat sahaja kami sampai di sini. Sedap ke?
Urmmmm.. sedap tu subjektif... ikut tekak masing-masing. Kalau ikut tekak Sk....
Ikan siakap Stim Hong Kong
besar betul ikannya untuk kami tiga beranak
tapi sebab lapar agaknya
ikan tinggal tulang
rasa... tak ada beza dengan kebanyakan seafood restaurant lain
Sotong Telur Masin
digoreng agak basah
Bawang putihnya dicampak sebiji-sebiji gitu
rasa sedap tapi tak boleh lawan seafood restaurant di Danga Bay
dan Sotong Telur Masin yang Sk masak
hehehe
Lala Bercili.. sedap.. ini feberet Iman.. atas permintaan Iman juga
Baby Kailan goreng Sos Tiram
tak tahulah kenapa sayur ni hanyir
Satu lagi feberet Iman
Chicken Lemon
sos lemon tu agak cair dan tak sedap
Nasib ayam gorengnya sedap
rangup di luar empuk di dalam
Anak bapak
berani pegang janggut lobster sahaja
hehehe
Besar gedabak lobster ni
tak silap rm120 sekilo
yang ni pun rasanya dah lebih sekilo seekor
Kerang
Sebesar penumbuk Sk
Kerang besar ni isinya liat
Tak masuk dalam senarai teringin nak makan pun
Hehehe
Balik tu.. Sk cakap dengan ER.. tak mo lagi makan kat sini
Dahlah tak sedap
Jauh
Mahal
Hahaha.. walaupun bayar guna duit dia
Tapi cubit peha kiri
Peha kanan pun terasa...
tak gitewwww
sedapnyaaa tengok makanan tu. kecur air liur. heheh :D
ReplyDeleteKerang besar penumbuk? Wow!
ReplyDeleteKakak baru nak tinjau tapi kalau dah kata lebih sedap yg di Danga Bay baik makan yg dekat dgn kita aje SK..
ReplyDeleteTapi kalau tak pergi mana tahu kan..
perghhhhhhhhhhhhhhhh
ReplyDeletekbai
Kong kong sepatutnya terkenal dengan ikan pipi tebal kan kak....Kalau ada ikan tu..masak kari...perghhh...terbaikkk. Kat Melaka susah sikit nak jumpa pipi tebal.
ReplyDelete