Assalamualaikum...
SEPERTI orang lain, semalam SK juga bercuti sempena perayaan hari wesak.
Bercuti kerja pejabatlah, tapi kerja di rumah kena buat jugak.
Tapi rasanya dari celik biji mata sampai malam Sk dok tukang cheese tart di dapur.
Tapi sempat jugak lari hantar cheese tart ke Senai
nasib baiklah ada orang yang sukarela nak bawakan kereta
tapi ada hajat rupanya
dia ajak pulak kita ke Aeon Kulai sebab tekaknya nak makan chicken chop
Bukan nak makan di Aeon tu tapi nak beli bahan mentah
tukang masaknya Sk laaaaaaa.. uhuks!
Mula memasak pukul 8
makannya hampir jam 10
lepas makan, kemas meja kemas dapur
sambung lagi buat cheese tart
Nasib siap semua sebelum pukul 12 malam
Beratus jugaklah yang siap walaupun crust hanya dibuat pada paginya tu
nasib baik ada mesin penekan kulit tart yang amat praktikal ni
Meh, tengok apa Sk masak sampai dua jam tu.. hahaha.
Mula-mula Sk masak Chicken Chop
Disebabkan Sk sibuk dengan cheese tart, maka tugas memerap bahan
diserahkan kepada Iman
Lepas ni, bolehlah suruh dia yang perap ayam atau daging
bukan susah sangat pun
Sebelah dapur panggang ayam
sebelah lagi goreng kentang
Siap panggang ayam
kita panggang daging pulak
Daging ni Sk beli yang dah siap marinate
Sambil-sambil tu kita masak pula sos bolognese
Alah.. guna sos prego tradisional dalam tin aje
yang penting kena guna daging cincang
baru sedappppp!
Siap masak sos, kita rebuslah spaghettinya.
Jagung dan kacang peas lazat berkrim
Cuma masukkan dalam kuali bekas panggang tadi
dan letakkan 1 sudu besar susu pekat.
Syokkkk!
Fuhhhh.. letihnya memasak.. hahaha.
Allah kalau hasilnya sebegitu, masak berjam-jam pun takpe SK... Lazat & mewah nampaknya tu... :)
ReplyDeletemak aihhh meleleh air liur..rajin iman tolong..
ReplyDelete