Assalamualaikum…
SEMPENA Ramadhan yang bakal menjelang, Sk ingin mengajak anda untuk menjadikan hotel Hilton di Malaysia sebagai salah satu pilihan untuk berbuka puasa dan menikmati pengalaman serta perjalanan budaya makanan asli di rantau ini. Ingin mengulangi kejayaan tema "Jom Makan" pada tahun lalu, Ramadhan memberikan ilham kepada Hilton Hotel Malaysia tentang makanan dan kebudayaan serta semangat memberi dan menerima dengan menggalakkan tetamu menjamu selera bersama-sama. Keunikan dan kepelbagaian makanan kita menjadikan tema "Jom Makan" begitu sinonim dan sering diucapkan oleh rakyat Malaysia. Waktu makan inilah kita akan berkumpul dan meraikan orang yang tersayang.
Sepanjang Ramadhan ini, Hilton Hotel di Malaysia dengan bertemakan 'Heritage Malaysia' , Hilton akan menonjolkan aneka masakan kegemaran Malaysia. Dengan lebih 150 masakan autentik yang disajikan dari pelbagai rempah ratus pasti sukar membuat pilihan yang mana kegemaran kerana semuanya pasti menjanjikan rasa yang sukar dilupakan.
Aneka Kerabu & Ulam – Ulaman
Kerabu
Daging, Kerabu Taugeh, Kerabu Kacang Botol, Kerabu Mangga, Kerabu Soo Hoon, Kerabu
Ayam, Somtam
Hinava
Ikan, Umai Udang, Ulam Raja, Ulam Selom, Ulam Pegaga
Sambal, Keropok & Jeruk
Sambal Belacan, Sambal
Mangga, Sambal Hitam, Sambal Cili Hijau, Cencaluk, Budu, Jeruk Kedondong, Jeruk Sengkuang Jeruk Buah Pala, Jeruk Buah Salak, Jeruk
Betik, Jeruk Mangga, Jeruk Jambu Batu, Jeruk Buah Kelubi
Keropok Ikan, Keropok Sayuran, Keropok
Udang, Papadom, Emping Malinjao
Salad Bar
Arugula,
Lolo Rosso, Radicchio, Iceberg, Frisee, Romaine
1000 Island, Caesar Dressing, Lemon
Dressing, Beetroot, Cucumber, Onion, Gherkin, Eggs, Olive, Radish, Tomato,
Capers Crouton, Crispy Veal, Parmesan
Appetizers
Grilled Lemon Herb
Mediterranean Chicken Salad,
Slow Roasted Dill Salmon, Baked Fennel
Orange
Segments, Panzanella Salad
Live! Action
Popiah Basah
Rojak Buah, Gado – Gado, Rojak Petis
Seafood on Ice
Prawn, Black
Mussels, Half Shell Scallops, Hamaguri Clam
Sashimi on Ice
Salmon,
Tuna, Butterfish, Octopus
Fresh Oyster
Seasonal
Oyster & Condiments
Malay Kitchen
Heart Warmers
Seafood Chowder,
Local Spices Soup, Lamb,
Beef, Chicken, Oxtail, Tripe, Lung, Roti Bengali
Fish on the Grill
Ikan
Kembung, Ikan Cencaru, Ikan Tilapia,
Sambal Portugis, Sambal Tumis, Air
Asam, Cili Kicap, (Melaka)
Noodle Station
Laksa Johor, Mee Bandung, Mihun Sup
Utara, Asam Laksa
Bakar – Bakar
Lamb,
Beef, Chicken, Tripe Satay, Cucumber, Rice Cake, Onion, Peanut Sauce
Otak-Otak, Pepes Ayam, Pulut Panggang
Gulai & Bubur
Bubur Lambuk & Daging Gulai Kawah Dan Rebung
Malay Main Course
Udang
Harimau Masak Tuhau Cili Api (Sabah)
Rendang
Tok (Perak)
Sotong
Goreng Kunyit (Kelantan)
Ayam
Masak Merah (Selangor)
Terung
Belado (Negeri Sembilan)
Pindang
Ikan Tenggiri Dan Timun (Terengganu)
Masak
Lemak Pisang Muda (Negeri Sembilan)
Craving for Carvings
Marinated
Harissa Carcass of Lamb (Kambing Golek)
Baked
Whole Fish of the Day,
Lemon
Butter Sauce and Chimichurri
Nasi
Beriani Gam Kambing, Dhalca Sayuran, Papadom, Acar Jelatah
Sweet Potato, Sautéed Mixed Vegetable
Peppercorn Sauce, Mushroom Sauce, Au jus, Chimichurri
Sauce, Mint Sauce
Raya
Specials
Lontong, Lemang, Ketupat Palas, Ketupat Buloh, Burasak
Chicken and Beef Rendang, Serunding Ayam, Serunding Kelapa
Serunding Daging, Kuah Kacang
Chinese Kitchen
From Traditional
Clay Oven
Double
Boiled Chicken Soup
Hainanese Chicken
Rice
Freshly Roasted From the
Oven Served With the Flavour Fragrant Rice
Clear Soup, Accompanied By
Tomato, Cucumber, Soya Sauce, Chili Sauce and Ginger Sauce
From
the Boiler Broth and Stocks, Noodle and Vegetables
Prawn Broth,
Curry Laksa
Yellow
Noodles, Kway Teow, Instant Noodle, Soba, Loh Shu Fun, Mee Hoon
Shitake
Mushroom, Sheminji Mushroom, Button Mushroom, Brown Mushroom, Oyster Mushroom,
Chicken Leg
Mushroom and Straw Mushroom
Kailan,
Choy Sam, Tieu Miew, Bean Sprout, Chinese Cabbage, Bok Choy And Pok Choy
From the Steamer
Har Kao, Siew Mai, Dumpling, Lotus Rice Parcel
Choice of Thai Chili Sauce, Sweet Sauce, Chili Sauce,
Hoisin Sauce, Sambal Sauce and Soya Sesame Sauce
East Asian
Assorted Tempura and Condiments
Assorted Maki Roll & Inari
Under the Lamp
Saba Shioyaki
La Galbi (Korean Bbq Short Ribs)
Indian Kitchen
From the Indian Clay pots
Dhall Palak Tadka
Lamb Kadai
Vegetable Makhani
Chicken Tandoori
Fish Tikka
Mushroom Do Pyza
Butter and Garlic Naan
Murtabak
Ayam, Murtabak Kambing
Lime
Pickle, Mango Chutney, Ring Onion, Mint Chutney, Lime
Cucumber Raita, Papadom
Western
Flair
Snapper Fillet, Orange Beurre Blanc
Beef Medallion, Thyme Juice
Cottage Pie
Sautéed Vegetable
Pilaf Rice, Olive, Raisin, Cashew, Crispy Onion
Corn on Cob
From
the Wok
Fried Rice with Asparagus
Teochew Braised Duck
Wok Fried Black Pepper Beef with Capsicum
Deep Fried Butter Oat Prawn
Stir Fried Kailan with Garlic Soya Sauce
Live Dessert Station
Mango Crepe Suzette
Fresh Cream, Mango
Compote, Sabayon
Waffle, Assorted
Condiments
Chocolate Fountain
Variety of
Condiments and Fruit
Ice Cream Bar
Assorted
Condiments
Candy Bar
Lollipop, Jelly
Bean, Sour Strip, Cola, Raspberry
Dessert
Peach Tart
White Forest Cake
Fruit Tartlet
Strawberry Swiss Roll
Opera Slice
Coconut Pudding
Chocolate Brownies
Local Dessert Selection
Serawa Durian
Pulut Lemak Kukus/ Putu
Mayam/ Roti Jala
Bubur Cha Cha
Bubur Pulut Hitam
Chilled Sea Coconut
Kuih- Muih
Aneka Kuih-Muih
Rempeyek, Batang Buruk, Cakar
Ayam, Tart Nenas, Kuih Makmur, Bahulu, Biskut Kacang
Middle East Sweets
Assorted Dates, Fresh Dates, Basbousa, Baklava, Um Ali, Dates Cup Cakes
Ice
Kacang & Cendol
Attap Seed,
Sweet Corn, Peanut, Cincau, Buah Pala, Jelly, Kidney Bean, Red Bean,
Palm Sugar,
Condensed Milk, Syrup and Many More..
Local Fresh Fruit Station
Watermelon,
Pineapple, Papaya, Honey Dew, Seasonal Local Fruits
Thirst Quenchers
Teh
Tarik, Nescafe Tarik
Kelapa
Botak, Sirap Selasih, Sirap Bandung,
Soya Cincau,
Air Tebu, Air Jagung
Apple, Mint & Lime, Berries,
Lemon, Pineapple
All about Mango
Mango Sago
Mango Panna Cotta
Mango Cheese Cake
Mango Profiteroles
Mango Mille Feuille
Mango Mousse
Pulut Mangga
Jom dapatkan Early Bird Vouchers untuk Buka Puasa Buffet Dinner
mulai 15 Mac 2019 hingga 30 April 2019
mulai 15 Mac 2019 hingga 30 April 2019
Harga : RM158 nett (dewasa), RM79 nett (kanak-kanak)
Buka Puasa Buffet Dinner dari 1 Mei 2019 hingga 4 Jun 2019
Harga : RM178 net (dewasa), RM89 net (kanak-kanak)
6.30 pm hingga 10.30 pm
Juga Hari Raya Buffet Dinner pada 5 dan 6 Jun 2019
Harga : RM178 net (dewasa), RM89 net (kanak-kanak)
6.30 pm hingga 10.30 pm
Serta Raya Hi-Tea Buffet pada 5 dan 6 Jun 2019
Harga : RM108 net (dewasa), RM54 net (kanak-kanak)
Harga : RM108 net (dewasa), RM54 net (kanak-kanak)
Untuk pertanyaan dan tempahan, sila hubungi +07 2686 868 atau menghantar email ke JohorBahru.FB@hilton.com
Jom Makan bersama sahabat dan keluarga dan alami kelazatan masakan autentik bersama Hilton Hotel Malaysia!
Jom Makan bersama sahabat dan keluarga dan alami kelazatan masakan autentik bersama Hilton Hotel Malaysia!
awalnya persiapan ramadhan. hehe.. tapi menu memang terbaek ni :)
ReplyDeletemacam banyak pulak kelainan dari tahun lepas kan..Menu pun sedap nampaknya tu
ReplyDeletenak menu apa semuanya ada.
ReplyDeletekita suka hinava ikan! walaupun takde dalam gambar, nak sebut juga..hahaha
ReplyDeletePerghh tu baru scroll panjang dalam blog, belum lagi tengok live kat sana kann..banyak gilerr menu dia...
ReplyDelete