Assalamualaikum...
KISAH Khamis dua minggu lepas. Biasalah kalau dah masuk hari khamis, mood nak memasak memang ke laut. Kalau Sk tanya dengan Pak Inche pun, dia akan tanya sama ada Sk hendak makan di luar ke.. Bila jer baca ayat Pak Inche macam tu, memang Sk setuju saja, penat deh memasak tiap-tiap hari. Tapi, kalua tak memasak, nak keluar makan lagi penat rasanya. Sebab tu rela jer memasak hari-hari.
Seperti biasa, Pak Inche nak makan nasi berlauk dan pilihannya kali ini ialah Adam Kitchen. Lama dah teringin nak rasa masakan ala cina di Adam Kitchen ni, dan kini tertunailah hajat. Kami memilih saiz kecil untuk semua hidangan tapi tak sangka pulak, saiz kecil di sini dah macam saiz sederhana di Seafood Restaurant. Yang paling penting semuanya sedap dan tidak mengecewakan.
Seperti biasa, Pak Inche nak makan nasi berlauk dan pilihannya kali ini ialah Adam Kitchen. Lama dah teringin nak rasa masakan ala cina di Adam Kitchen ni, dan kini tertunailah hajat. Kami memilih saiz kecil untuk semua hidangan tapi tak sangka pulak, saiz kecil di sini dah macam saiz sederhana di Seafood Restaurant. Yang paling penting semuanya sedap dan tidak mengecewakan.
Sotong Gung Bao atau Sotong Kung Pao.
Masakan ini memang sinonim dengan masyarakat cina, kan. Secara peribadi Sk kurang gemar masakan kung pao ni sebab Sk tak suka masakan yang berkicap atau menggunakan sos tiram yang banyak. Jadi, Sk ratah sotongnya ajelah.
Daging Goreng Halia, dagingnya dihiris nipis dan lebar tetapi sangat lembut bila dikunyah. Memang sangat sedap keseluruhan rasa dalam masakan ini, dagingnya pun banyak, bukan bawang yang banyak seperti di kebanyakan kedai tomyam, huhu.
Kangkung belacan favourite Pak Inche. Bukan main dia meratah-ratah walaupun nasi belum sampai. Satu perangai yang Sk menyampah dari dulu sampai sekarang, haishhh.. sabar sajalahhh.
Selain kangkong, ada juga Baby kalian sos tiram, sayur yang wajib ada tidak boleh tidak, hahaha.
Cara masakannya sebiji macam cara Sk masak, rasanya pun sama.. hehehe.
Udang Sambal Nyonya.
Sambal lada hidup ala nyonya dengan hirisan bendi ni memang menjadi kesukaan SK, puas makan udang masa ni sebab Pak Inche makan dua ekor jer, kah kah kah.
Shark Fin Soup, sedap jugak tapi Sk bukanlah penggemarnya. Tapi kalua makan dengan cili jeruk atau cili padi memang ngam sangat uiii.. pedas-pedas baru kickkk!!
Adam Kitchen
Cawangan Johor Bahru
TD point. No.1, Blok F, Pusat Perniagaan, Taman Daya, 81100, Johor
Buka setiap hari kecuali selasa
9.00 pagi - 11.00 malam
AJOQQ menyediakan permainan poker,domino, bandarq, bandarpoker, aduq, sakong dan capsa :)
ReplyDeleteayo segera bergabung bersama kami dan menangkan uang setiap harinya :)
AJOQQ juga menyediakan bonus rollingan sebanyak 0.3% dan bonus referal sebanyak 20% :)
apooo kauuu ni..ahahhahaha
DeleteHalah2 part yang sotong dengan udang tu tak menahan. Lapar tetibe
ReplyDeleteWaalaikumussalam. Tekak saya tak berapa nak boleh bagi kerjasama dengan masakan Chinese ni ðŸ˜
ReplyDeleteMana la tahu kalau SA tersesat ke sana bleh la SA pi makan kat sini....
ReplyDeleteNumpang promo ya Admin^^
ReplyDeleteingin mendapatkan uang banyak dengan cara cepat
ayo segera bergabung dengan kami di ionpk.club ^_$
add Whatshapp : +85515373217 || ditunggu ya^^
Join yuk di chanelku yang seger...
ReplyDeletebanyak film terbaru yang memanjakan mata loh...
STREAMING NONTON BOKEP GRATIS ..!!
Kumpulan BOKEP Terlengkap Terbaru Terpopuler & Ter-Update By SUKABOKEP
SUKABOKEP
BOKEP INDO NGENTOT ASIK
BOKEP BARAT NGENTOT MANTAP
BOKEP JEPANG NGENTOT NIKMAT
BOKEP KOREA NGENTOT PUAS
FILM SEMI NGENTOT SERU
SKANDAL ARTIS, MODEL, SELEBGRAM TERBARU 2020