Assalamualaikum...
LAMBAT kalu, memang putih mata laaa..
Sanggup keluar jauh-jauh dan pagi-pagi, demi Nasi Lemak Legend.
Istimewa hujung minggu mesti ada seteko teh atau nescafe. Sk guna teh ros 888.
Macam dulu-dulu kan, sekeping daun pisang dipotong kecil diletakkan atas sambal nasi lemak sebelum dibungkus rapi.
Lengkap dengan ikan bilis, kacang tanah dan telur sebelah, cuma RM2. Murah, kerana nak menyediakan nasi lemak berbungkus daun pisang bukan mudah.
Sekarang agak susah nak dapat nasi lemak yang dibungkus dengan kertas dan daun pisang. Biasanya guna polistrin, tak pun kertas minyak coklat tu kan.. kalau dapat yang macam ni nikmatnya.
ReplyDeleteAda 6 bungkus. Setiap seorang makan 2 bungkuslah kan.
ReplyDeleteHahaha...tak boleh move on lagi ker susahnya nak bungkus nasi lemak daun pisangðŸ¤
ReplyDeletePastinya sedap pagi minggu sarapan nasi lemak..Bungkus daun pisang pulak aromanya aum...
Sedap tuuuu!!! Daun pisang.. wangiiii ... Lapar balikkkk tadi dah luncheonn..
ReplyDeleteSelamat bersarapan nasi lemak legend
ReplyDeletefuh teh tu menggoda
ReplyDeletenasi lemak bungkus cm gini memang sorang wajib telan 2 bungkus 🤣🤣🤣🤣🤣
ReplyDeleteNasi lemak kalau dah letak daun pisang jarang tak sedap.
ReplyDeletesedapnyaa! aroma daun pisang tu lejen!
ReplyDeletetmbh lg aroma nasi lemak.. pehh padu!
Nampak sedap . Ccl suka makan nasi lemak yg dibalut dengan daun pisang .bau aroma daun pisang tu wangi
ReplyDelete