MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Iman itik jalan-jalan jeruk Johor kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin minuman mistik muffin myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang ngeteh no label novel nukilan untuk teman ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sayur sejarah semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, July 18, 2010

KETAM OH KETAM

ASSALAMUALAIKUM wbt

ERMMMMM.. sekejapan saja hari minggu berlalu. Rasa macam tak puas duduk di rumah. Malam tadi dalam perjalanan pulang dari Stadium Pasir Gudang sempena Liga Super pasukan Johor FC menentang T-Team, kami singgah di Pasar Borong Pandan. Stok lauk dah habis, jadi rajin-rajinkan jugaklah singgah di situ. Lagipun dah terlanjur keluar, berbaloi jugak bersesak sebab harganya berbeza betul dengan harga yang selalu kami bayar di pasar atau kedai runcit biasa.

Yaya dan suami pulak sibuk nak makan ketam. Bila dah dapat ketam, seorang nak masak sambal, seorang lagi nak lemak cili padi. Dah, sudah.. nasib baiklah dapat isteri dan bonda yang rajinkan, jadi layankan jelah dua beranak tu..

Resepi guna resepi biasa-biasa jer, tiada yang istimewanya...

Tapi berhempas pulaslah jugak di dapur sebab stok cili giling pun dah tak ada. Nasib baik tugas menyiang ketam macam biasa dijalankan oleh orang yang suka makan ketam tukan.. jadi tinggal masak jer.. layan gambar jerlah ya..


yang ni ketam cili padi pilihan Yaya


yang ni pulak pilihan ayahnda Yaya.. masak sambal

1 comment:

  1. salam sariyusa.
    dua2 sedap, akk suka. hehe...

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?