KETAM OH KETAM - Alam Sari Di Tanah Jauhar

KETAM OH KETAM

ASSALAMUALAIKUM wbt

ERMMMMM.. sekejapan saja hari minggu berlalu. Rasa macam tak puas duduk di rumah. Malam tadi dalam perjalanan pulang dari Stadium Pasir Gudang sempena Liga Super pasukan Johor FC menentang T-Team, kami singgah di Pasar Borong Pandan. Stok lauk dah habis, jadi rajin-rajinkan jugaklah singgah di situ. Lagipun dah terlanjur keluar, berbaloi jugak bersesak sebab harganya berbeza betul dengan harga yang selalu kami bayar di pasar atau kedai runcit biasa.

Yaya dan suami pulak sibuk nak makan ketam. Bila dah dapat ketam, seorang nak masak sambal, seorang lagi nak lemak cili padi. Dah, sudah.. nasib baiklah dapat isteri dan bonda yang rajinkan, jadi layankan jelah dua beranak tu..

Resepi guna resepi biasa-biasa jer, tiada yang istimewanya...

Tapi berhempas pulaslah jugak di dapur sebab stok cili giling pun dah tak ada. Nasib baik tugas menyiang ketam macam biasa dijalankan oleh orang yang suka makan ketam tukan.. jadi tinggal masak jer.. layan gambar jerlah ya..


yang ni ketam cili padi pilihan Yaya


yang ni pulak pilihan ayahnda Yaya.. masak sambal

1 comment:

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih