MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, September 26, 2010

CERITA ASAM PEDAS ~ BATU PAHAT

ASSALAMUALAIKUM wbt

KALI ni nak cerita pasal asam pedas. Entah kenapa percutian panjang kali ni banyak kali sungguh kami pekena asam pedas. Makin makan, makin nak.. makin makan.. makin nak. Tulah penangan asam pedas.. hehe.

Ceritanya bermula apabila kami bertolak pulang ke kampung halaman suami pada hari raya ke empat dengan mengikut jalan kampung. Fuhhhh...! Encik Rizar ni memang sangat-sangatlah suka dengan suasana jalan kampung sedangkan saya sendiri lebih suka ikut lebuhraya. Tapi pasal dia yang memandu dan tuang minyak, kita ni kenalah ikutkan saja.

"Ikut jalan kampunglah best, boleh tengok pemandangan, nanti kita singgah makan asam pedas kat Batu Pahat, nak?"

Wow, asam pedas... my feberet... okehhhhhhhh!!! ;-)))

Destinasi pertama asam pedas Batu Pahat, memang terkenal gak kat Batu Pahat yang merupakan sebuah kedai kopi lama sebenarnya. Orang Batu Pahat mungkin ramai yang tahu, kedainya kecil saja bersebelahan dengan kedai menjual akhbar dan majalah. Di depannya hotel apa yek... lupa lak namanya... hehe.

Dalam kelaparan yang amat, sempat gaklah saya men'snap' gambarnya menggunakan kamera dari handphone saya yang tak berapa canggih tu, yang menghasilkan gambar yang nyawa-nyawa ikan. Kira bolehlah.





Harganya pun kira okeylah, tapi saya tak berapa suka rasanya sebab pada saya agak masin dan kurang masam. Saya lebih suka asam pedas Parit Jawa, yang agak 'light' sedikit kuahnya. Ermmm, tapi sesi kali ni nampaknya takkan singgah kat Parit Jawa, sebab masih kenyang lagi.

Okey, destinasi asam pedas seterusnya.... tunggu...........!!!

2 comments:

  1. Salam kak..best jugek dpt rasa pelbagai rasa asam pedes ni :)
    kite pon antu asam pedas..

    ReplyDelete
  2. mummyseri, antu asam pedas takper.. jgn antu jerangkong.. haha

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?