MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
Untuk pertanyaan, hubungi (call)/ whatsapp : 0127799705 atau sms 0127844524

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Wednesday, August 10, 2011

JAWAPAN TEKA GAMBAR

ASSALAMUALAIKUM wbt

SETELAH dua tiga kali tak berkata-kata di hari Rabu, dan dua tiga kali juga tak muncul di hari Rabu, hari ini saya memunculkan diri dengan gambar dan kata-kata sekali, hehehehe. Ini adalah bagi menjawab teka-teki di mukabuku semalam.



APAKAH???

Tidak pasti sama ada ini yang pertama di Johor Bahru tetapi rasanya saya memang tak pernah bertemu lagi sayur kailan diperlakukan sebegini. Sebaik sahaja pelayan restoran meletakkan pinggan di atas meja, saya agak ternganga.. urmmm, bunga rampaikah? Tapi.. kenapa ada sudu. Rupa-rupanya sayur kailan yang dihiris halus dan digoreng garing dinamakan 'Crispy Kailan'. Rasanya?? Fantastic & Bombastic! Hehehehe.. Apa kata anda cuba sendiri dengan mengunjungi Restoran Permata Senibong yang terletak di Pusat Makanan Laut Senibong. Gerainya yang nombor 8 ya... sila-sila. Banyak lagi hidangan menarik dan lain dari yang lain di sini. Nanti akan saya kongsikan kemudian ya.

Wassalam.

6 comments:

  1. huhu..kailan ke??penat tanye pak cik google tau..;P

    ReplyDelete
  2. LaaA..kailan ker... Ingatkan daun ape la tadi.. Udah rupanya dah tak seperti sayur kailan.cam no nak tau..hehehehe

    ReplyDelete
  3. he he he salam kak, erma tak tau lak kena teka... aperpun erma memang kagum melihatnyer.. sapalah cheaf yang rajin meracik bak kata akak dah macam bunga rampai.. ha ha ha tapi kalau sedap..mmmm bestnyer...uniq tu..

    ReplyDelete
  4. crispy kailan....
    first time mas dengar tau..

    ReplyDelete
  5. tak dapek on9 fb selain sabtu n ahad.. makanya tak tahu ttg tekagambar ni.. huk.. hukk..

    Molek nama 'crisry kailan' ni.. siap promote mmg sodap giloss laa ni Sari eikk :)

    ReplyDelete
  6. Saya dah banyak kali mencuba di Restoran Permata Senibong byk resipi Nyonya, Cina dll yang tak pernah saya makan anataranya Siakap Stim Nyonya, Crispy Kailan, Mantau, Siakap Kam Heong dll. Yang paling sedap Salted Egg Crab. Cuba lihat FB restoran ni..

    http://www.facebook.com/pages/Permata-Senibong-Seafood-Steamboat-No-8/125271634220641

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?