MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, August 9, 2011

SALAH SANGKA

ASSALAMUALAIKUM wbt



MENGAPAKAH???

MANUSIA hari ini suka bersangka-sangka?

Ada sangkaan baik..

Tapi lebih banyak sangkaan buruk.. urmmm..

Orang BERIBADAH disangka RIAK..

Orang berKERETA BARU disangka menunjuk... isk.. isk.. isk..

Orang berKERETA BURUK disangka ZUHUD.. Astaghfirullah..

Orang MAKAN BANYAK disangka PELAHAP.. adeh!

Orang MAKAN SIKIT disangka DIET.. hehehe

Orang BAIK disangka BURUK..

Orang BURUK disangka BAIK...

Orang SENYUM disangka MENGEJEK..

Orang BERMUZAKARAH disangka MENGUMPAT..

Orang DIAM disangka MENYENDIRI..

Orang NAMPAK CERIA disangka PAKAI SUSUK..

MANA TAHU...

Yang DIAM itu BERZIKIR kepada Allah..

Yang SENYUM itu kerana BERSEDEKAH..

Yang MASAM itu kerana mengenangkan DOSA..

Yang MENAWAN itu kerana BERSIH HATI dan MINDANYA..

Yang CERIA itu kerana CERGAS CERDASNYA



Kata-kata Nasihat Dari:
Hajah Nor Ezah Haji Mohammad
Jabatan Pelajaran Johor


8 comments:

  1. i like.. dunia akhir jaman kan kak sari.. yang baik itu akan menjadi pelik...

    ReplyDelete
  2. sumenya serba x kena kan...nobody perfect...tapi kita sentiasa berusaha berubah ke arah kebaikan...kadang2 perubahan kita tu di salah ertikan...mmmmmm...

    ReplyDelete
  3. sentiasalah bersangka baik terhadap semua org...tak rugi pun..

    ReplyDelete
  4. itu la penyakit manusia kak...

    org diam atau menyendiri atau tak involve socializing disangka yg bukan2, siap buat spekulasi macam-macam sebelum tau cerita sebenarnya.

    ReplyDelete
  5. sari..akak suka..dan ambik untuk simpan ye..terima kasih

    ReplyDelete
  6. mmg begitulah keadaannya sekarang ni kak....kdg2 rasa mcm takut nak b'campur dgn org....

    ReplyDelete
  7. tambah cikit..

    Orang tukar kancil ke iswara disangka 'ade apek bela'

    eh! termasuk kerr?!!

    Yang namanya ORANG.. beginilah Sari..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?