MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Tuesday, August 20, 2013

MESIN TART YANG AMAT PRAKTIKAL

ASSALAMUALAIKUM...


PEJAM mata... apabila Seri Kandi mengambil keputusan untuk membeli mesin tekan untuk crust tart SK ni. Pendek kata, tiada istilah raya sakan pada raya yang lepas walaupun SK tak menang tangan melayan tempahan kerana keuntungan yang SK dapat dilaburkan untuk robot yang satu ini.. huwa! huwa! huwa! Tapi bila dah menggunakan mesin ini memanglah sangat berbaloi-baloi tambah lagi bila anaknda SK jadi operator mesin ni. Jadi tugas SK adalah cuma meratakan tebing crust. Sekali tekan lima keluar, sekali tekan lima keluar. Sekarang target SK adalah untuk mendapatkan kembali dulu modal mesin tekan ni. Tempahan pun dah banyak yang masuk dan pengeluaran pun agak laju dengan adanya mesin ni. Lima enam adunan pun dah tak ada hal lagi.. :-)))))
  
didapati dengan lima lubang

balut plastik pada penekan doh.. dicadangkan guna plastik yang lebih nipis

masukkan adunan dalam acuan dan masukkan acuan dalam lubang

tekan

tekan sampai batang putih tu menyentuh permukaan mesin

tak tahu kenapa gambar ni kena tengok sambil baring.. hehe

adunan akan melekat pada penekan, tarik keluar.. maaflah, bila dah pegang tu SK terus lupa nak sambung ambil gambar.. huhu
Berminat untuk mendapatkan mesin ini?? Bolehlah email SK di serikanditanahjauhar@gmail.com

gambar raya SK di Kedah.. perasan tak kami pakai baju raya tahun lepas.. SK memang tak ada hati nak pakai baju baru sebab memikir takut tempahan tak siap.. huhuhu
p/s : Ada seorang lagi tauke dah dapatkan mesin ini, siapakah dia????

update : Atas permintaan, SK dahpun snap gambar adunan yang dikeluarkan dari mould, jangan terkejut sebab warna plastik dah bertukar pulak sebab ini di waktu yang lain, harap semua berpuas hati ya..





59 comments:

  1. alhamdulillah..
    tahniah kak...
    mas pun berhajat gak..he3

    ReplyDelete
  2. aduh kak...geram bangat ni tgk mesin ni..bape akak jual ni?

    kena tingkatkan jualan klau nak mesin camni nih..! slalu sy buat 2 adunan sehari...mmg sakit pinggang menepeknya...

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaa akak...lepas nie lagi mudah n cepat la akak buat...

    ReplyDelete
  4. Perghh...bisnes berkembang maju nampaknya. Eh, baju raya tahun lepas? Oh..tak tau..tak tau (Pstt...janganlah bagi tau..).

    ReplyDelete
  5. seri..boleh tunjuk tak hasilnya setelah ditekan tu.

    ReplyDelete
  6. waaahhh tahniah kak sari... ala tangkap la gamba yang dah siap.. takleh bayang la camne rupa hasilnya..hehe..

    ReplyDelete
  7. Waaa...ni yang rasa mcm nak beli juga, walaupun tak ambik tempahan....errrr....kenapa lah saya ni mata keranjang sgt kan kak...erkk..hehe...

    Selamat hari raya, maaf zahir batin..

    ReplyDelete
  8. huhu..lya baru tau buat tart ada mesin dia gak ye

    ReplyDelete
  9. Wahhhhh mmg mudah kan guna mesin nie adehhhh teringin gak nk dpt kan satu hehheh... Semoga SK terus success :)..

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. aneka4shoppe, email saya ya... serikanditanahjauhar@gmail.com

      Delete
    2. mcm mne nk beli mesin ne ye....

      Delete
  11. Memang berbaloi2. Tak rugi invest sikit sebab hasilnya lumayan...cepat dan senang. 10 adunan sekali hadap je. Sediakan aje cetaknya banyak2...

    ReplyDelete
  12. Memang berbaloi2. Tak rugi invest sikit sebab hasilnya lumayan...cepat dan senang. 10 adunan sekali hadap je. Sediakan aje cetaknya banyak2...

    ReplyDelete
  13. sk, akak berminat dgn mesin cetak ni. brape hargenye boleh sk bgtau. acuan tat ada berbagai saiz, adakah mesin cetak ni boleh disuai padankan
    dengan acuan tat yg berbagai saiz. boleh sk terangkan. semoga sk dpt memberi penjelasan. terima kasih.

    ReplyDelete
  14. Brp harga mesin ni??mcm mane nak beli?

    ReplyDelete
  15. SK emailkan kita harga & kat mana nak beli ... sarinamdtalib@gmail.com or sarinamdtalib@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. SK emailkan kita harga & kat mana nak beli ... sarinamdtalib@gmail.com or sarinamdtalib@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. Salam SK..nk ty size utk tat ni boleh pelbagai size ker?brp rm?

    ReplyDelete
  18. berapa hrga mesin ni? ada lg x?

    ReplyDelete
  19. Sis, boleh emailkan pada saya details harga and macam mana nk beli mesin ni? nurhanisah.abdullah@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Asalam puan..syjuge seperti mereka ingin brli mesin ni. ..boleh share d mana nak beli, spesifikasi n harga...sy aisahanuar@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Sy nk tahu hrga mesin ni n kat mana ada jual. lynnharon@gmail.com

    ReplyDelete
  22. Kak...email saya sama..
    blossomsmint@gmail.com..

    ReplyDelete
  23. Bole pm detail harga mesin ini zanariah77@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. Assalam.brp rm ye mesin nih.boleh pm saya adinda79@hotmaul.com.please....

    ReplyDelete
  25. Salam sis.. yg ni mesin utk yg mini cheese tart kan? Bape? Email sy wardatul_hanim@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. Assalam...pm saya harga nya..yusriza303@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Assalam...pm harga mesin ni sis mba0879@ gmail.com
    T.ksh- mai

    ReplyDelete
  28. salam sis bkew bg tahu harga mesin ni tak...email saya nuurulmawar@gmail.com

    ReplyDelete
  29. Salam email harga mesin ni
    ctyen2009@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. Email sy pls..smilejannah@gmail.com

    ReplyDelete
  31. Salam...saya pun berminat dgn pencetak tart shell ni,..boleh info detail harga ke email saya reena5578@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  32. Salam, saya berminat dgn tart press equipment ni. Boleh tlg emailkan harga n di mana boleh saya buat tempahan. email address: sitirohana2802@gmail.com atau ritsz@hotmail.com. Terima kasih.

    ReplyDelete
  33. slm..boleh emailkan sy berapa harga mesin ini dan adakah ianya boleh disuai padankan
    dengan acuan tat yg berbagai saiz. boleh sk terangkan x?? My email : bealagend@yahoo.com.

    Semoga sk dpt memberi penjelasan. Tq..

    ReplyDelete
  34. Pm harga mesin ye.. rj_kay79@yahoo.com

    ReplyDelete
  35. Pm harga mesin ye.. rj_kay79@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. Assalam.. Brapa rm mesin ni...? norhizati_mustapha@yahoo.com

    ReplyDelete
  37. Assalam.. Brapa rm mesin ni...? norhizati_mustapha@yahoo.com

    ReplyDelete
  38. Assalam.. Brapa rm mesin ni...? norhizati_mustapha@yahoo.com

    ReplyDelete
  39. Salam, saya berminat dgn tart press equipment ni. Boleh tlg emailkan harga n di mana boleh saya buat tempahan. email address: sitifarezza@gmail.com. Terima kasih.

    ReplyDelete
  40. Assalammualaikum... Waaaaaa..... X sangka tart pon ada mesinnya.... Blh saya tahu harganya...

    ReplyDelete
  41. Assalammualaikum... Waaaaaa..... X sangka tart pon ada mesinnya.... Blh saya tahu harganya...

    ReplyDelete
  42. Assalammualaikum... Waaaaaa..... X sangka tart pon ada mesinnya.... Blh saya tahu harganya...

    ReplyDelete
  43. Nak jugak beli. Email saya harga dan dimana nak beli. Tolong ya.
    maznah.husin@gmail.com.

    Tq

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

PERIUK NOXXA

Assalamualaikum... BEBERAPA kali saya dipelawa oleh kawan-kawan untuk membeli periuk serbaguna jenama noxxa. Bukan tak nak tapi saya rasa m...