LAKSA IKAN SEKOQ - Alam Sari Di Tanah Jauhar

LAKSA IKAN SEKOQ

Assalamualaikum...
 
KAN dah cakap hari ni nak cerita pasal laksa pulak.. hihi.
Cerita pendek je.. ni selepas check out dari Hotel Grand Alora
kami singgah pekena Laksa Ikan Sekoq dulu.
Lokasi sebenarnya Sk tak pasti.. tapi rasanya orang-orang AS mesti  tahu.
Kalau guna GPS masukkan perkataan Laksa.. mesti jumpa Laksa Ikan Sekoq ni
 tapi kenalah masukkan lokasinya Alor Setar dahulu ya.
Kalau masuk lokasi di Johor Bahru rasanya memang tak jumpa.
 
 
Dulu cuma beroperasi di warung sekarang ni dah beroperasi di restoran.
Alhamdulillah bila kita tak lokek dengan orang, pasti ada ganjarannya. 
 
 
Laksa biasa dihidangkan bersama seekor ikan termenung dan setengah biji telur.
Kalau yang tak mahu ikan pun boleh, nanti dapat telur sebiji.
 
 
Kalau rasa tak cukup boleh minta tambah.. percuma tau.
 
 
Ingatkan tapai rupanya bila dah buka pulut serunding ikan.
hehehhe.
 
p/s sebenarnya Sk dah taip story panjang tadi tapi entah apa hal semua hilang.
Nasib gambar ada... urmmm.. 

2 comments:

  1. mmg femes laksa ikan sekoq ni kan... alhamdulillah.. dah semakin maju & berkembang...

    ReplyDelete
  2. Kakak aje yg belum rasa laksa ikan sekoq ni SA
    Nampak sedap kalau kawan-kawan masukkan dlm blog.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih