MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, April 10, 2016

SEMBANG PAGI AHAD

  Assalamualaikum...
 
SEMBANG pertama di bulan April 
Bermula Januari 2016 kununnya menanam azam
untuk rajin menaip.. rajin bercerita di blog
Tak kisahlah sama ada, ada orang nak baca atau tak
Yang pasti Sk tahu Sk punya pengikut
Setiap hari pageview di Alam Sari ini mencecah hampir 1500
walaupun pada hari yang senyap sunyi
minggu yang sunyi sepi.. hihi
Tak kisahlah kalau orang kata azam Sk nak update entry lebih kerap tu tak ada faedah pun
tapi bagi Sk setiap catatan itu ada sejarahnya
yang akan dikenang sampai bila-bila
 
Hari ini secara rasminya
Sk telah mula bertugas di tempat baru
Sebenarnya dari minggu lepas lagi pun
dah mula buat kelas di tempat baru
Berpindah berdikit-dikit
Asalkan ada tempat yang selesa
untuk anak-anak murid
Tapi apabila segala peralatan, almari, kerusi dan meja semuanya telah diangkat ke sini
pada Khamis lepas
bermakna terputuslah sudah hubungan
dengan tempat lama
dah tak ada apa lagi yang tinggal
selain kenangan selama 13 tahun di sana
 
Sementara tunggu kedatangan
anak-anak murid kesayangan
yang mungkin masih lagi lena diulit intan
marilah kita bersembang-sembang
mengisi masa terluang
 
Seminggu dua ni
entah dari mana datangnya tenaga
dan kerajinan
bukan sahaja mengemas untuk berpindah pejabat
tapi juga mengemas di rumah
5S katanya.. huhu
 
Sisih
semua benda dan pakaian yang berzaman tidak dipakai
sebab tak muat
tapi menyemak dalam gerobok
sampai lendut
sampai bila pagi-pagi buka almari
tak nampak baju apa nak pakai
sebab dah berhimpit-himpit.. hahahah
alasan simpan
sebab sayang
sebab kenangan
sebab nanti dah kurus boleh pakai balik
hahahha..
jangan berangan
kena terima hakikat
berat badan turun mungkin tak mustahil
tapi nak kurus macam dulu mustahil kot
 
Susun
semula benda yang rasa sangat perlu
dan pakaian yang masih diperlukan
dah susun susun susun
masih banyak lagi
pening.. pening
tak apa.. minggu depan kalau ada masa lapang
kita sisih balik ek
huwa huwa huwa
 
Sapu
dah siap susun
kita sapu
yang paling banyak tentulah habuk
atchummm
hidung bersin
kulit gatal
kerana Sk sangat alah dengan habuk
sampai terpaksa ke farmasi
membeli sabun dan losyen untuk kulit sensitif
mahal ya ampun
tapi nak baik punya pasal
beli juga
tapi.. setiap kali berdepan dengan habuk
dan berlengas dengan peluh
ekzema menjadi semula
rasanya tak ada kesudahan
sehingga kerja-kerja mengemas di kolej akan selesai
walaupun kerja di rumah
dah separuh langsai
urmmm..
mana ada kerja rumah yang pernah habis
kan kan kan
 
Seragam
yang ini buat ikut dan
yang mana sempat kita seragamkan
yang tak sempat kita abaikan
asalkan jangan porak peranda sudah.. hahaha
 
 
Sentiasa Amal
InsyaAllah..
Aminnnn...
:))))))
 
Walaupun sikit punya rajin mengemas
tapi malas pulak nak memasak
sudahnya semalam
satu hari dapur tak berasap
dan menyala
walaupun untuk masak air
lepas hantar Iman ke kelas tuisyen
Sk dan ER ke Ashoka
makan beriya-iya
Tosei
Apom
dan Puri
cicah kari dan chutney
 
 
Malam...
Ke Eleven Kitchen
Rasanya ini dah kali ke 4 Sk ke sini
dalam tempoh tak sampai dua bulan
Dah macam ada share pulak
dengan Encik Tauke
dah berapa kali datang
tapi tak pernah pulak tanya namanya
setakat ini apa yang Sk makan tak pernah menghampakan
Cantonese Beef Kuey Teow
Mee Wantan
Mee Kolok
Beef Rice
Roasted Chicken Rice
Nasi Goreng Seafood
semuanya..
wallaaaaaaaaaaaa
 
 
Orang yang paling gembira tentang makan
tentulah Iman
setiap hari
dia dah fikir apa nak makan
dan bertanya.. Sk nak masak apa
untuk makan malam
 
 
Nasi Ayam Panggang
Nasi Goreng Seafood
dan Mee Kolok
serta Ais Limau Asam Boi
nyamannnn...
 
 
  Pilihan Sk
Beef Rice
macam nasi ayam juga
cuma diganti dengan daging lembu
 
 
Urmmmm... tengok anak makan penuh selera
kita syukur sahaja
ya tak..
 
 
Tomyam Bihun
di Absolute Thai
JPO
sungguh-sungguh menghampakan
selain Bihun Tomyam
kami pesan
Nasi Goreng Belacan
dan Nasi Goreng Thai
ke lautttttt
tak mungkin akan ke sini lagi
 
eyh.. eyh..
masa dah time
nanti sambung sembang na
Wassalam.

No comments:

Post a Comment

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?