ASSALAMUALAIKUM...
DAYUNG Sampan...
Dayung... dayung sampan... hihihi. Ni bukan sambungan cerita 'Naik sampan ke Munduk' ya. Ni Sk nak memperkenalkan gajet baru yang mana ramai yang bertanyakan kepada Sk dan yang membuat permintaan untuk menghasilkan mesin bagi biskut sampan. Errrr... tahu ke Biskut Sampan??
Duluuuuuukan, Sk ingat.. biskut sampan ni kuih raya orang kaya jer. Ye... setiap kali pergi beraya, biskut sampan ni selalu ada di rumah orang-orang yang agak berada. Selera orang ada-adalah gitu. Tapi.. zaman dah berubah kini pergi raya mana-mana pun selalu jer jumpa biskut sampan ni. Biskut sampan ni ada dua versi ya. Satu versi yang mana adunan diisi penuh-penuh dalam acuannya dan satu versi lagi yang mana adunan ditekan pada acuan (seperti membuat tart shell) untuk mendapatkan bentuk sampan sebelum diletak inti. Jadi mesin ini khas untuk mereka yang menghasilkan versi nombor dua tu. Taklah lenguh mengantuk lagi tekan biskut sampan sampai awal pagi.. hihi.
Mesin biskut sampan ini didatangkan dalam satu saiz sahaja ya seperti yang Sk tunjukkan dalam gambar di bawah. Dan mesin ini muat untuk dua acuan sekali tekan. Jadi, bagi pengusaha biskut sampan, apa tunggu lagi... jom whatsapp Sk di talian 0127799705 atau sms di talian 0127844524.
Nak tengok rupa biskut sampan boleh klik SINI
kami adik beradik masa dulu-dulu selalu kena tolong tekan acuan perahu ni..
ReplyDeletedan isi intinya..
[isi inti banyak2 .. cepat habis !! ]
Senang kn skrng...dlu2 jenuh nk tekan...
ReplyDeleteSari ni macam2 mesin dia ada. Dolu2 penah wat biskut sampan ni. Skrg tk minat nk wat sbb jenuh nk mkn biskut ni padat dgn inti. Sikit inti tak sedqp lak he3...
ReplyDeleteBelum pernah buat biskut sampan, apa intinya eh? Jarang nmpk kalau beraya rumah jiran..
ReplyDeleteTeruk betul kan..... Hidup separuh abad tak merasa biskut sampan.
SK ni mesin cheese tat ada sekarang mesin biskut sampan pulak ye..
ReplyDeletebiskut kegemaran sy....tiap2 thn hb dah order utk sy diam2 aje
ReplyDelete