Wednesday, May 30, 2018

RESEPI SHELL OUT

Assalamualaikum...

MINGGU lepas, dapat juga berbuka bersama ibu dan adik beradik.  Juadah hari tu di'sponsor' dan dimasak oleh Cik Embun.  Sk datang bawa perut aje,  kahhhh. Eh,  Sk ada bawa murtabak laaa..  Hehe. 


Tak pernah lagi Sk menerai makan Shell Out ni,  maklumlah..  Macam tak berkenan makan cara hipster tu.  Hari tu pun makan dalam pinggan masing-masing.  Tapi seronok jugaklah meratah,  walaupun dalam pinggan,  heheh.

Resepi Shell Out

Makanan Laut berkulit dan bercengkerang
(Kukus sehingga masak)

Cili Kering *
Bawang merah *
Bawang besar *
Bawang putih *
Halia *
Kisar halus bahan bertanda dan tumis hingga pecah minyak.
Masukkan...
Sos Tiram
Sos Cili
Sedikit Rempah Kari Ikan.. Kacau sebati. 

Kemudian
Masukkan...
Brokoli dan jagung (jika ada)
Kacau..  Perasakan garam gulanya.
Siapp!!

3 comments:

  1. Phewww gambo itu menggoda betul...kita tak pernah try gak masak sendiri, selalu makan je kat luar..

    ReplyDelete
  2. hadoii....ni yang rasa nak jadi jiran sebelah ni...hahahaha..jejom warung mak eton

    ReplyDelete
  3. Ni American punya style keluar kat TV. Anthony bourdain.. tunjuk kat TV show.

    Kita kopi Aja.
    Selamat Hari Raya..

    ReplyDelete

Tak nak komen ? .
Urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :) ..