SPAGHETTI GORENG CAMPAK APA YANG ADA PUN SEDAP GILER

Assalamualaikum...


IMAN pesan pada Sk,  balik kerja singgah kedai beli daging kisar, nak makan Spaghetti Bolognese katanya.  Amboiii... Dia punya order macam makan kat restoran.  Sk bagitahu dia tak ada daging kisar, sebabnya malas nak singgah kedai
😝😝😝

Bonda buat spaghetti goreng ajelah. 
😜

Buka peti sejuk nampak ada lebihan sayur brokoli dengan sotong masak kari dan sambal. . Macam tulah menyampahnya masak sikit pun tak habis tapi tetap simpan kelak pasti berguna,  macam kisah spaghetti ni la.. 

Sebelah dapur rebus spaghetti,  sebelah lagi tumis rencah,  masukkan sotong (cuci dan bilas dulu dari kuah asal) lepas tu satukan keduanya dalam kuali, masukkan brokoli dan goreng sampai sebati.

Sedap wooooo!!

7 comments:

  1. gini laaa orang kreatif..campak2 pun jadi sejenis masakan baru..khennnnn

    ReplyDelete
  2. Senangnya menu makan malam Bonda..
    Kalau Suami kita ermm ada di ajak ke kedai aje kalau dia tau nak masak macam ni huhuhu

    ReplyDelete
  3. bonda masak apa pun sedappppp.. kalau tak cerewet semua benda pun jadi mudah kan kak.. haha

    ReplyDelete
  4. Sama la cara kita..ada jer amkanan x abis memang buat macam tu..kita kasik inovative skit...

    ReplyDelete
  5. permisi min numpang share ya :)
    ingin mendapatkan uang banyak dengan cara cepat di f@ns*p0ker || add pin black.berry 55F97BD0
    segera dapatkan promonya dan menangkan uang jutaan rupiah hanya dengan minimal deposit 10.000
    ayo buruannn ditunggu apa lagi cepetan daftar ya ditunggu lo ^^

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih