MENDOSA DI THE BANANA LEAF - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MENDOSA DI THE BANANA LEAF

 Assalamualaikum...

JANGAN terkejut dengan tajuk Mendosa tu ya. Ni bukan dosa pasal buat salah, tapi Dosa, sejenis makanan tradisional kaum India yang dieja sebagai Dosa (dalam Bahasa Inggeris). Dosa ni sebutan dari South India, kalau kita sebut, Tosei.. hehehe.


Siapa lagi yang nak sangat makan Tosei, Pak Inche tu lar. Jadi, Sabtu lepas, siang tu kami dah makan nasi di rumah. Memang sepanjang hari tu tak keluar walaupun Sabtu biasanya hari meronggeng, kan. Mungkin sebab dah puas meronggeng masa hari cuti khamis, awal Muharam tu. Jadi, malam tu, kita layan la orang nak makan tosei. Iman siap order dua keping sekali mak aihhh, beso giler toseinya, sampai mengah nak habiskan, hahaha, siapa suruh tamak order sampai dua?


Kata nak makan tosei, tapi dia order Apom jugak. Rindu nak makan apom katanya. Biasanya, kalau apom ni dicurah susu dan dicicah gula merah sebelum disuap ke mulut, tapi kami lebih suka cicah kari, sampai pelik pekerja restoran dari India tu.


Sk pulak penggemar Puri. Puri ni datang bersama Potato Masala. Potatonya dilecek sehingga hancur tidak seperti kebanyakan yang didapati di restoran mamak biasanya hanya dipotong dadu kasar. Secara peribadi, Sk rasa Puri di sini tidak dapat menandingi keenakan Puri di Restoran Ashoka, malah Restoran Taufik dekat belakang rumah Sk lagi sedap roti puri dan kentang masalanya.


Tosei Pak Inche, dia minta jugak Potato Masala tu masa order. Terus Sk teringat Tosei Masala yang dulu Sk selalu makan di Restoran Osman Bandar Baru Uda. Tapi dah lama tak pergi sana, restoran tu pun dah berubah pemiliknya.


The Banana Leaf ni bukan macam restoran mamak biasa tu tapi lebih kepada konsep makanan India Selatan. Kalau nak makan nasi daun pisang tu mesti sedap juga tapi regenya pun boleh tahan juga la. Tempat pun ekslusif dengan dekorasi ala-ala dalam taman, hehehe macam di Tanah Aina. Cari-cari tak jumpa pulak entry makan tosei di Tanah Aina, rupanya belum cerita lagi, hihi.

The Banana Leaf
Jalan Eko Botani 3/2, Taman Eko Botani, 79100 Nusajaya, Johor
Tel : 07-596 4747

Buka setiap hari
8 pagi hingga 10 malam





12 comments:

  1. Ini blog ke empat saya blogwalking harini, nampak makanan sedap2..adudududu

    ReplyDelete
  2. Allahu..sedap nampak semuanya..

    ReplyDelete
  3. saya pun makan tosei dengan kari ..Masa kecik2 dulu mak buat gulai sardin. makan dengan tosei siap bertambah2 makan...

    ReplyDelete
  4. Kalau tajuknya, makan dosa lagi gempak SK haha...

    Sedap pulak nampak roti puri tu 😋

    ReplyDelete
  5. ooo tosei diorang sebut dosa ek kat sana...dahsyat betul..haha

    ReplyDelete
  6. Hrtu anak tanya mana Banana Leaf ni... nanti lee tunggu dia balik lagi baru ajak...

    ReplyDelete
  7. Join yuk di chanelku yang seger...
    banyak film terbaru yang memanjakan mata loh...

    STREAMING NONTON BOKEP GRATIS ..!!
    Kumpulan BOKEP Terlengkap Terbaru Terpopuler & Ter-Update By SUKABOKEP

    SUKABOKEP

    BOKEP INDO NGENTOT ASIK

    BOKEP BARAT NGENTOT MANTAP

    BOKEP JEPANG NGENTOT NIKMAT

    BOKEP KOREA NGENTOT PUAS

    FILM SEMI NGENTOT SERU

    SKANDAL ARTIS, MODEL, SELEBGRAM TERBARU 2020

    ReplyDelete
  8. Are you in need of finance? we give out guarantee cash at 3% interest rate. Contact us on any kind of finance now: financialserviceoffer876@gmail.com whatsapp Number +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih