MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
Untuk pertanyaan, hubungi (call)/ whatsapp : 0127799705 atau sms 0127844524

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, July 11, 2010

SANDWICH TELUR & MAYONESE

ASSALAMUALAIKUM...

SEBENARNYA ini adalah menu sarapan semalam. Lama sudah tak enti story makan-makankan, yang ini pun kira okeylah ya.. hehe.



Bahan & Cara:
Telur Ayam (telur itik, burung unta, buaya dan lain-lain tidak dibenarkan)
Mayonese secukupnya
Serbuk Lada Hitam secukupnya

1. Masukkan telur ke dalam periuk bersama air dan garam. Rebus telur, apabila air mendidih, matikan api dan tutup periuk, biarkan 10 minit. Keluarkan telur bilas dengan air sejuk dan buangkan kulitnya.
2. Letakkan telur di dalam mangkuk bersama mayonese dan serbuk lada hitam. Hancurkan telur dan gaulkan bersama semua bahan.
3. Boleh dinikmati bersama roti kegemaran anda.



2 comments:

  1. Sariyusa....feveret anak2 akak ni...diorang memang suka...kalau kitorang nak berjalan jauh memang buat bekal dlm kereta...jimat belanja...hehehhe

    ReplyDelete
  2. Betul kak, sandwich kat kedai punyalah mahal. Bukan saja jimat tapi terjamin kebersihannya.

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?