SANDWICH TELUR & MAYONESE - Alam Sari Di Tanah Jauhar

SANDWICH TELUR & MAYONESE

ASSALAMUALAIKUM...

SEBENARNYA ini adalah menu sarapan semalam. Lama sudah tak enti story makan-makankan, yang ini pun kira okeylah ya.. hehe.



Bahan & Cara:
Telur Ayam (telur itik, burung unta, buaya dan lain-lain tidak dibenarkan)
Mayonese secukupnya
Serbuk Lada Hitam secukupnya

1. Masukkan telur ke dalam periuk bersama air dan garam. Rebus telur, apabila air mendidih, matikan api dan tutup periuk, biarkan 10 minit. Keluarkan telur bilas dengan air sejuk dan buangkan kulitnya.
2. Letakkan telur di dalam mangkuk bersama mayonese dan serbuk lada hitam. Hancurkan telur dan gaulkan bersama semua bahan.
3. Boleh dinikmati bersama roti kegemaran anda.



2 comments:

  1. Sariyusa....feveret anak2 akak ni...diorang memang suka...kalau kitorang nak berjalan jauh memang buat bekal dlm kereta...jimat belanja...hehehhe

    ReplyDelete
  2. Betul kak, sandwich kat kedai punyalah mahal. Bukan saja jimat tapi terjamin kebersihannya.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih