MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Friday, October 1, 2010

KUIH RAYA SAYA

ASSALAMUALAIKUM wbt

MASA berblogging di akhir-akhir Ramadhan yang lepas, rata-rata ramai yang menayangkan kuih raya masing-masing. Cemburu saya tau, sebab tak menyempat-nyempat nak membuat kuih. Sebenarnya setiap tahun, bila tiba bulan puasa, ia akan menjadi bulan yang paling sibuk bagi saya. Tak tahulah apa yang dibuat, ke mana pergi, kalau diingat-ingat balik buat benda yang biasa-biasa jer, tapi macam tu gak tiap-tiap tahun.

Jadi, di akhir minit tu.. (orang putih kata last minute.. hehe), saya belasah jer buat tiga benda ni. Kalau ikutkan memang banyak yang saya nak buat, maklumlah dah ada ovenkan, tapi nampaknya masa tak mengizinkan. Untuk kawan-kawan yang nak datang rumah, insyaAllah saya akan sediakan kek yang baru keluar dari oven... haha. Kerepek ngan kacang pun dah habis bedal sendiri... hik.. hik..



4 comments:

  1. salam sariyusa..akak banayk buat kuih raya..tapi tak tayang gambar..malu..akak buat rajin..tapi tak pandai menghias kuihnya..jadi tak cantik..rupa tak cantik..tapi..yang makan kata rasa..sedap(bukan puji diri) he he

    ReplyDelete
  2. hantar sebalang....dah habis, tiba2 teringin lah pula nk makan kuih raya

    ReplyDelete
  3. salam sari yusa ..... wah menarik sungguh biskut awak tu .....rajin nye buat kueh ....saya tahun ni malas nak buat .... main tunjuk2 je tahun ni ..... cuma yang buat kek je .....

    ReplyDelete
  4. Kak Erna, yang penting rasanya kan... kan... hik2

    Kujie, dah habis raya ni rasa rindu lak ngan kuih raya kan..

    Khai Adry, menarik & memang debommm!! haha... terima kasih semua sudi singgah & komen.. i likeeeeeee!

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?