MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
Untuk pertanyaan, hubungi (call)/ whatsapp : 0127799705 atau sms 0127844524

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, October 11, 2010

PUDING KASTARD BERKUAH

ASSALAMUALAIKUM wbt

TAK TAHULAH gila apa sekarang ni, hari-hari buat puding kastard berkuah, daripada yang rasa tepung pasal kastard tak masak, pasal tak sabar... hehe. Yang guna tepung jagung dalam tin oren tu (ada banyak kat rumah, sayang membazir.. hehe) putih tak berseri, keras lak tu... huk.. huk, dan yang paling perfect, yang kuning berseri-seri tu... hik.. hik.

Selalu cuma tolong tengok ibu buat dan tolong makan, kalau kawan mintak resepi pandai pulak bagi, tapi bila buat sendiri.. gagal.. macam mana tu?? Tapi, lepas dah jadi.. hasil try & error.. sekelip mata jer.. licin. Terpaksalah ulang buat berkali-kali sehingga habis tepung dibeli... layanzzzzzzzzzz!



Masa kawan-kawan datang beraya, adalah juga buat sikit-sikit makan, takkan asyik layan blog, bila datang rumah apapun takde.. ye tak? hehe...

ada blueberry cheese cake... yummy!

ada cuppies... macam-macam saiz, macam-macam rupa, tapi rasanya sama... hik.. hik..


ada puding kastard guna tepung jagung tin oren... hehe, sorry frenz, terkeraslak aku buat.. hak2!

Dan oh... maaflah, kalau saya sering hilang kebelakangan ini. Kerana kesibukan yang melanda dan kepenatan yang berganda. Semoga ceritaku dan ceritamu kan terus bersatu di Alam Sari ini... wassalam. Salam Sayang untuk semua.

2 comments:

  1. huhu...terasa enaknya puding kastard tu..mebeles...tp mana resepinya?nak gak try

    ReplyDelete
  2. Kamsiah, memang mabeles... ala, resepi biasa jer, malu nak tenyeh... hik2!

    Bahan & cara m'buat puding: (utk 4 org)
    1 cawan tepung kastard
    5 cawan air
    2 sudu besar gula
    ~ campurkan semua bahan dlm periuk, gaul sebati, letakkan di atas api. Kacau sentiasa sehingga adunan menjadi pekat, mendidih & kuningnya agak jernih berkilat. Tutupkan api & tuangkan dlm loyang @ acuan.

    Kuah susu - 1/2 tin susu cair + 1/2 tin air + gula secukupnya ~ masuk dlm periuk, panaskan shingga mndidih. Hidangkan bersama buah2an cocktail dlm tin (jgn guna yg local, tak sedap, paling best... Lego)

    Selamat Mencuba.

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?