MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, October 4, 2015

MAKAN DI MaMa CHOPs PaPa GRILL

  Assalamualaikum...
 
Ni cerita satu malam
konon-konon nak makan di luar
selepas menyelesaikan komitmen
tapi buntu pulak
tak tahu nak makan apa
dan di mana
Sk ajak ER menerai Mee Racun
yang baru dibuka di Taman U 
ok jugak tu
kata ER
 
Sampai di situ
nampaklah pulak
MCPG
lama giler tak makan di sini
memang giler lama
bertahun rasanya
terus bersuara
dan ER terus melencong kereta ke sana
tak jadi makan mee racun
kita makan western
heheheh
 
 
Penamak sungguh malam tu
ER mintak set Papa Grill
bila sampai ke meja
terus dicurahnya sos cili
banyak macam tu sekali
Kalau tengok harga
memang agak berbaloi
walaupun Sk rasa mungkin dah naik seringgit dua
dari harga asalnya
 
 
Makan di MCPG
memang muai dengan kentang goreng
walaupun sejuk
mungkin sebab dah digoreng lama
waaaa..
teringat kentang yang rasa rangup dan lemak
The Bridge
dan Fat Burger
hihi 
 
 
Sk punya
Grilled Chicken Chop
Sos Cendawan
Sedap
MCPG
memang sudah ada identiti sendiri
sebab itu walaupun
banyak cafe western yang tumbuh macam cendawan
dia tetap boleh hidup
 
 
Chicken Marryland
untuk Iman
memang feberet
setiap kali ke MCPG
tapi Iman kecewa
sebab pisang goreng rangup
dah digantikan dengan dua batang sosej
hihi
tak sangka malam tu
Iman makan tak habis
muak agaknya
makan ayam goreng
cecah mayonese
dia kata
lain kali tak nak dah
makan Chicken Marryland
hahaha
belum tahu lagi Iman
bila tahun lagi kita nak datang
huwa huwa huwa

2 comments:

  1. makan besaq sungguh noooo Seri terlioq lah pulak orang seberang ni
    apa lagi bila tengok di curah cili tu adoiiii sakit mata ni

    ReplyDelete
  2. Kakak ada pergi yg dekat UDA tu SK
    Kat taman U tak tahu lagi ada juga ye.
    Besar portion dia tu..

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?