MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Friday, August 19, 2016

MAKAN DI BANG'S CAFE

Assalamualaikum...

SENGAJA Sk tak memasak semalam. Malas, penat dan tak ada mood.. aduyai. Sebenarnya bukan malam tadi sahaja tapi sejak malam kelmarin. Mujurlah tengahari tu Pak Inche dah makan nasi jadi tak ada masalah bila Sk ajak makan di warung mamak je. Iman tu katanya dah lama sangat tak makan roti tisu.. urmmm.. layankan je.

Malam tadi pada mulanya kami bercadang untuk makan Mee Besen yang khabarnya telah dibuka di kawasan Kempas. Di mana tu, kami pun tak tahu. Tapi puas pusing keliling tak jumpa sampai tawar hati dibuatnya. Penyudahnya membawa hati yang merajuk sampai menghala ke Kota Tinggi.. huwa huwa huwa.

Bang's Cafe ini telah di Jalan Niaga 6, Kota Tinggi. Ia dicadangkan oleh seorang kawan ER apabila ER meminta cadangan tempat makan western yang sedap di Kota Tinggi. Sk tengok, Bang's Cafe ni menawarkan konsep seperti kebanyakan cafe yang ibarat cendawan muncul selepas hujan. Seperti Der Cabin Cafe, ia juga menggunakan kontena sebagai premis perniagaan dengan konsep 'open air'. Tempatnya boleh tahan tetapi tidak penuh dengan pengunjung seperti Der Cabin. Mungkin kedudukannya yang terletak di Kota Tinggi. Malam tadi kami makan ditemani oleh bulan purnama yang begitu indah bercahaya.


Pandangan pertama terus suka

rasa macam nak datang selalu tapi jauhlah pulak.. hehe.


Urmmm.. datang jauh-jauh
Grilled Chicken Chop pilihan ER
ayam yang dipanggang sempurna
dan disirami sos cendawan 
sungguh lazat 
Sampingannya kentang goreng yang sedap
dan coleslow
sedap juga


Der Chicken with Pineapple
Seakan chicken chop juga rupanya
Peha ayam dipanggang
dicurahkan sos barbeque yang agak manis
Sk rasa ia menggunakan air nenas
kreatif betul chef yang menyediakan sos ini
Sampingannya kentang putar berkeju yang sangat sedap
serta coleslow


Pilihan Iman
Barbeque Roasted Chicken
Hidangan suku bahagian ayam
bersama sos barbeque
mulanya Sk ingatkan sama rasa dengan sos bbq Sk
tapi tak sama langsung
Asasnya mungkin sama
tapi rasanya berbeza
dihidang bersama kentang putar
dan coleslow

Oh ya
untuk hidangan Bbq Roasted
dan Der Chicken
percuma Ice Lemon Tea tau

Tak jangja jugak bila dia bagitahu
sebab tak tulis pun dalam menu ada set air percuma


Appetizer yang sampai
selepas hidangan utama di makan
hehehhe

Nachos
Bersama sos keju
dan Sk rasa ia adalah sos bolognese
yang agak masam


Banana Split
tiga skup besar ais krim vanila
dan sebiji pisang dibelah dua
bersama tiga keping biskut oreo
Ngam-ngam untuk kami tiga beranak
hehehehe


Antara menu yang ada di Bang's Cafe
pada mulanya Sk nak makan pasra
tapi dah takdir makan ayam
nak minta lain rasa dah kenyanglah pulak
Lain kali kita datang lagi okey


Bagi mereka yang ingin datang ke sini senang sahaja
cari jer Mc Donald Kota Tinggi
dari Mc Donald tu.. terus jer
sampai jumpa simpang yang agak besar di kiri
nanti nampaklah kontena Bang's Cabin ni


Bil kami cuma RM61 sahaja
Untuk semua hidangan di atas
berbaloi-baloi


1 comment:

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?