MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, August 14, 2016

TAJ BANANA LEAF

  Assalamualaikum...
 
DUA hari libur dah berlalu.. hari ini semuanya kena kembali ke rutin asal.
Awal pagi tadi hujan, kan...
fuhhhhh.. sedap sungguh tidur.. macam dibuai-buai sahaja
macam berayun-ayun sahaja
macam tak nak bangun dibuatnya.. hahaha.
Sk capai telefon.. tengok jam baru pukul 4
perlahan-lahan pejam mata semula.. dan akhirnya hanyut
sedar-sedar dah pukul 4.45.. alarm berbunyi
pejam mata lagi.. alarm berbunyi lagi..
isk isk isk
bangunlah makcikkkkk!
 
Sejak Jumaat Sabtu diumumkan sebagai hari kelepasan am bagi negeri Johor
dah macam tak cukup masa dibuatnya
Kalau dulu.. Iman ke kelas tuisyen hari Sabtu
masih ada masa nak berehat pada hari minggu
dan menyelesaikan kerja-kerja domestik
La ni.. Ahad dah kena pergi sekolah..
maknanya semua kerja rumah kena siapkan pada hari jumaat
sebenarnya hari khamis dah kena mula
Jumaat tinggal sambung jer
Sabtu macam-macam aktiviti ada
Ahad dah mula kerja
Eh, tapi Sk suka memandu pada pagi Ahad
kerana jalanraya tidak sesibuk selalu
walaupun terlewat keluar
masih awal sampai
tapi hari isnin jangan haraplah
lewat 5 minit keluar
sampai sekolah hari dah terang benderang.. huhu.
 
 
Cerita semalam dan kelmarin
Guru sekolah Iman membuat kelas tambahan selama dua hari
Jumaat dan Sabtu
Jumaat tu pagi-pagi Pak Inche hantar Iman ke sekolah
Sk tak ikut kerana cadangnya nak tunggu baju di jemuran
sayangnya hari mendung seharian
ER beli dua bungkus nasi lemak dan dua keping roti canai
makanlah sampai kenyang
tengahari ambil Iman balik sekolah
Iman kata dah makan mee di kantin
jadi Sk tak masak.. sebab rasa kenyang lagi
dah petang tu, baru masak Udang Sambal Bali
goreng papadom
makan dengan nasi putih.. sedap giler!
lepas tu goreng cempedak
burpppp! Alhamdulillah..
 
Esoknya.. giliran Sk pulak hantar Iman ke sekolah
lepas hantar tak singgah mana-mana
sebab malam tu dah beli roti
buat telur separuh masak
roti sapu kaya dan margerin
pun dah kenyang juga.
 
Tengahari tu.. ambil Iman dan terus ke Tiram sebab ada urusan
kemudian hantar pulak Iman ke kelas tuisyen
tapi nak kena isi perut dulu lah
lalu buat pertama kali kami singgah di sini
Taj Banana Leaf
Encik Rizar laaa dalam memandu
boleh pulak rupanya dah lama dia perhatikan restoran ni
yang terselit di antara deretan kedai yang gah-gah
di Taman Mount Austin
 
 
Alhamdulillah..
dari pandangan pertama kami melangkah yakin masuk ke kedai
yang terbahagi kepada dua ruang
berhawa dingin dan terbuka
Restorannya sangat bersih dan kemas
begitu juga lauk yang terhidang
dan oh.. rupanya kami kenal penyelia yang bertugas tu
sebab dulu dia bekerja dengan Ashoka Curry House
tempat kami dating dan makan dari dulu sampai sekarang
 
 
Anda boleh pilih
sama ada hendak mengambil set hidangan
atau memilih lauk pauk yang disediakan
Sk dan Iman pilih set kambing
hantu kambinglah katakan.. hahaha
 
Setiap Mutton Set Meal mengandungi 
nasi putih
daging kambing
sayuran
rasaam
sambar
appalam
harganya cuma RM12.90 sahaja
 
 
Dessert yang sangat sedap.. lemak dan manis
ada kismis dan badam
Sk makan tiga-tiga
sebab ER dan Iman tak berapa suka
Mak Inche nikan
tolak batu dengan kayu jer
muahahahaha
 
 
Sebenarnyakan
suapan pertama tu Sk tak boleh terima juga
Tapi bila kita makan bersama badam dan kismis
dah dapat rasa mana nikmatnya
Mana nak dapat resepinya??? 

2 comments:

  1. Restoran mamak daun pisang lah ni ek.

    ReplyDelete
  2. Fuh, mujur baru.lepas makan. Kalau tak, saya dh berdesup ke JB ni kak...

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?