KEK KAREMEL SARANG ANAI-ANAI

Seri Kandi Tanah Jauhar
1

ASSALAMUALAIKUM wbt

KEK Karemel Sarang Anai-anai??? Macammana namanya boleh ditukar macam tu sekali ya.. hihi. Sebelum ni blogger masak sibuk dengan kek sarang lebah, yang ni sarang anai-anai lak.. haha. Sebenarnya projek kek karemel ini dibuat sementara menunggu daging cincang yang dah beku seminggu dalam peti ais tu cair untuk dibuat sos spaghetti. Jadi, dengan rajinnya saya pun buatlah kek karemel ni. Mulanya memang plan nak buat lapis berkasih. Baru saja lapisan pertama dan mengayak serbuk koko di atasnya, tetiba jer terdengar Encik Rizar bersuara, "laparrrrrrrrrrrrrr..." huk.. huk. Terus sahaja saya mencampak-campak adunan yang telah siap diwarnakan itu sesuka hati. Adoiii... mesti tak cantik keknya nanti. Sempat buat dua kali saja ayakan serbuk koko dan kerana proses mencampak tu jadi nampak tersangat buruk, lalu saya pun meloreknya pula dengan lidi... kih.. kih.. kih. Nah, ambik kau hasilnya bila dipotong, lapisan serbuk koko tu dah macam sarang anai-anai. Jadi sesiapa yang tak pernah tengok sarang anai-anai tu, macam nilah lebih kurang rupanya ya. Hehehe... resepinya boleh tengok di sini. Tapi rasanya tetap sedap, kali ni saya tak terlupa meletak dua sdb susu pekat manis. Layanzzzzzzzz!!

Post a Comment

1Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. hahhaa..mcm mcm la akkak neh..weh ok tu..lawoo je.. kira kek kacuk la ni..mcm mcm versi dah ada ni..

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!