MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Tuesday, October 29, 2013

CENDERAMATAHATI, KEK DAN CHEESE TART

ASSALAMUALAIKUM...

Di Tanjung Katong airnya biru
Di situlah tempat dara jelita
Duduk sekampung lagikan rindu
Hai inikanlah pula jauh di mata
CENDERAMATA atau cenderahati.. tentunya ia datang dari hati yang ikhlas dan saling mengingati. Tidak kira jauh atau dekat ingatan itu tetap ada untuk orang yang disenangi. Sentiasa terkenang-kenang dan terbayang-bayang.. sampai rindu jadi dendam, makan tak kenyang.. mandi tak basah.. tidur pun tak lena.. gitewwww. Hihihihi... entah kenapa sejak balik dari Riau, SK rasa jadi macam terlebih jiwang.. dahlah memang semulajadi jiwangkan, hihihihi. Eh, nak pantun sikitlahhh...


Penganan di masak di atas bara,
Sambil menunggu tiup serunai,
Pemberian KakZakie buatku teruja,
Tak sabar rasa hendak berinai.
 
Rusa jatuh terlanggar balak,
Kerana terkejut mata terbeliak,
Ainun yang kuyu menjadi galak,
Bila dioles dengan celak.

tepuk.. tepuk.. tepuk... adehhh.. dah berkarat rasanya nak berpantun... bolehlah ya KakZakie.. mana boleh lawan sifu, ye tak?? Ngeeeee....

**********************


RAMAI yang bertanya SK, tak penat ke? Kerja.. kemudian buat cheese tart.. kemudian buat kek.. masak lagi... dan macam-macam lagi. Ada pulak yang tanya, SK makan ubat apa, makjun? Vitamin? Suppliment? Jamu? Errrrrrrrrrr... sampai tak terjawab SK tau. Kalau diikutkan memanglah penat tapikan.. hari ni baru SK dapat jawapan kenapa SK macam tak pernah serik buat benda-benda ni. Ialah.. kadangkan, bila ambil order tu, hamboiiii.. bukan main lagi (sambil terbayang ringgit-ringgit yang masuk) tapi bila nak capai timbang, bekas, tepung, gula... rasa macam... apalah yang aku sibuk nak buat semua ini? Kerja dah ada... tapi kenapa..??? sebab...

“Dalam kek tu ada kasih sayang, dendam, simpati, amarah dan kepuasan.”**
 
**LadyKeira Zachary

Kadangkan.. bila duduk sendiri buat cheese tart dan kek ni rasa macam berada dekat dunia lain tau... haaaaaaaaaa... gitewwwwwwwwww...


Haaa... yang ini merupakan tempahan Red Velvet Cheese Tart dari seorang kawan sekolah SK sempena majlis pertunangan sepupunya yang berada di Singapura. Atas permintaan beliau, SK letakkan sekuntum bunga berwarna merah jambu dengan lorekan hitam. Memang cantik dan comel sangat idea kawan SK tu... SK sendiri rasa turut terkagumlaaaa... erkkkkk!!

Okeylahhhh.. sampai jumpa lagi..

Salam Rindu Kasih Sayang Yang Tak Pernah Padam,
Seri Kandi Tanah Jauhar

 

1 comment:

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

AKHIRNYA IKEA TEBRAU DIBUKA

Assalamualaikum... YEAY!!  Akhirnya setelah sekian lama menunggu, Ikea Tebrau kini dibuka di Johor Bahru.  Setelah bertahun-tahun beran...