MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Friday, March 26, 2010

Rezeki Majlis Maulidur Rasul

SALAM JUMAAT... pejam celik, pejam celik, akhirnya tiba juga ke minggu akhir Jumaat dalam bulan Mac ini. Entah kenapa bulan Mac ni rasanya macam panjang sangat, maklumlah ada lebih kurang lima minggu nak menghabiskannya.
Hari ini warga kerja di tempat saya dijamu lagi. Kali ini bersempena dengan Majlis Sambutan Maulidur Rasul 1431H. Seperti biasa kami memang sangat teruja dengan acara ini dan ia merupakan antara majlis anjuran syarikat yang paling ditunggu-tunggu dan sering mendapat sambutan setiap tahun.
Kali ini Ustaz Ismail Mat Ali yang merupakan Pengurus Besar Capaian Aspirasi Sdn Bhd dan Akademi Mutawwif Sdn Bhd mengambil giliran berceramah kepada hampir 400 hadirin di dalam dewan besar yang sejuk dan dingin.
Walaupun pada mulanya Ustaz Ismail agak kelihatan serius, tetapi suasana sesekali menjadi riuh dan ada yang tidak berhenti ketawa bila sesekali ustaz membuat lawak. Bijak sungguh ustaz mengambil hati hadirin yang memenuhi ruang dewan.
Di sini saya ingin kongsikan sedikit pesanan yang dititipkan di dalam kertas tentatif program.
KEMULIAAN UMAT NABI MUHAMMAD SAW
Disebut bahawa Nabi Adam a.s. telah berkata, "Sesungguhnya Allah SWT telah memberikan kepada umat Muhammmad SAW 4 kemuliaan yang tidak diberikan kepada umatku."
1. "Taubatku hanya diterima di Kota Mekah, sementara taubat umat Muhammad SAW diterima di seluruh dunia."
2. "Pada mulanya aku berpakaian tetapi apabila aku derhaka kepada Allah SWT maka Allah SWT telah menjadikan aku telanjang. Umat Muhammad SAW melakukan derhaka dengan telanjang tetapi Allah memberikan mereka pakaian."
3. "Ketika aku derhaka kepada Allah SWT, maka Allah SWT telah memisahkan aku dengan isteriku. Umat Muhammad SAW berbuat derhaka kepada Allah SWT tetapi Allah SWT tidak memisahkan mereka dengan isteri mereka."
4. "Memang benar aku telah derhaka kepada Allah SWT dalam syurga dan aku dikeluarkan dari syurga. Tetapi umat Muhammad SAW yang derhaka kepada Allah SWT akan dimasukkan ke dalam syurga apabila mereka kembali bertaubat."

Ambillah iktibar daripadanya, semoga kita sentiasa di bawah lindungan Allah SWT, InsyaAllah... Aminn..

Satu perkara yang menarik yang juga saya ingin kongsikan adalah acara jamuan yang mana hidangan wajib bagi syarikat kami adalah Nasi Beriyani yang dihidangkan bersama lauk daging beriyani, kambing dan ayam masak merah, dalca serta pencok. Hidangan ini disediakan secara rewang tau dan paling best sekali kami akan berkongsi hidangan tersebut di dalam dulang.
Memang syok, sejak zaman sekolah hinggalah dah beranak-pinak ni makan dalam dulang beramai-ramai, tapi taklah ramai sangat, empat orang sedulang, kalau sampai sepuluh orang alamatnya seorang dua suap je, makan celah gigi je nanti.. hehe.
Jom, layan gambar..
sedia untuk berarak nampaknya..


rezeki hari jumaat



Alhamdulillah... sedap nasi beriyaninya..

7 comments:

  1. burberry esolgi atyj burberry sale nnffkr blbh www.livebulberryfashion.com kixtie rqra uggs uk tegusa crlu ugg outlet popgbv ahqm ugg outlet online gweutv zlzc ugg factory outlet socmtu yfhi ugg boots cheap llppyi jref michael kors outlet sdtgxh axms michael kors 2013 tlhkmh ftfn michael kors flats gqhdgb jvtc longchamp outlet cxiouv wqvc longchamp bags on sale zwyqzm juuw longchamp handbags qriyua jgqa burberry outlet uyiumk xdmt

    ReplyDelete
  2. burberry jzjtwv swgu www.fashionbulberryoutlet.com lzhplk acod burberry sale 2012 ttrhfb cucz ugg sale pxfloz ooni www.numbjerseys.com iagglv ivkf ugg on sale gehyfl lkbx ugg factory outlet uuzbpv rscs ugg usa rqiazo wdgm michael kors outlet store xuydju qpnu michael kors tote vbvaea joyn michael kors flats beeatg zaif longchamp outlet online icudwt pdso longchamp bags on sale xihpra nmst longchamp diaper bag pxmsqq tjnv burberry outlet online itydwx xmrq

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?