MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, May 24, 2011

TAHNIAH! ER


ASSALAMUALAIKUM wbt

MALAM tadi mungkin malam yang paling menggembirakan buat ER kerana beliau telah dipilih memenangi tempat pertama kategori sukan pada Majlis Anugerah Kewartawanan Johor 2010. Ini merupakan julung-julung kalinya Kerajaan Negeri Johor menganjurkan anugerah ini dan kiranya nama ER telah terlakar sebagai pemenang sulung anugerah ini dan bukan sahaja tempat pertama tetapi pemenang tunggal bagi kategori sukan akhbar Bahasa Melayu. Tidak sia-sialah segala pengorbanan ER bertugas sehingga lewat malam dan terpaksa pula bangun awal pagi kerana segala pengorbanannya kini telah berbaloi. Pengorbanan si isteri ini pulak janganlah dipandang sebelah mata ya, ER.. hehe. ER kata dengan duit yang dimenanginya itu, beliau akan membawa kami jalan-jalan sempena cuti sekolah nanti. Haiiii, tak ada duit tu pun rasanya ER tak pernah lupa membawa Yaya bercuti, jadi bila ada duit lebih merupakan satu bonus bagi kami, Alhamdulillah, syukur padamu Ya Allah. Sebenarnya, pada minggu lepas pun ER ada pulang membawa dua hadiah yang dimenanginya pada Malam Media Bersama TNB. Kiranya bergolek-golek rezeki pakcik ni. Tulah berkat belikan hadiah hari jadi saya di Poh Kong, hahahaha.


Mengimbas kenangan bersama ER ni, beliau jarang sekali pulang daripada setiap majlis yang dihadirinya dengan tangan kosong. Saya masih ingat lagi, pada satu malam, ER pernah bawa balik dua buah TV sekaligus. Sebuah dimenanginya bagi kategori pakaian tema terbaik dan sebuah lagi kategori cabutan bertuah dan seingat saya termasuk yang dua itu, ER pernah dapat dua lagi TV sebelumnya. Kelakar masa tu, setiap bilik ada TV sampai saya boleh bawa satu ke pejabat. Hihi, ramai yang pelik bila tengok dalam bilik pejabat saya ada TV, hehehe. Jangan terkejut, TV jenama 'BeCorp' dalam pejabat saya ini telah berusia lebih 12 tahun dan ianya masih elok lagi. Ialah, walaupun jenama tu entah apa-apa, yang penting percuma tau, hik.. hik. Baiklah, sampai di sini sahaja menceceh, banyak tugasan menanti saya hari ini. Semoga kita semua terus dilapangkan pintu rezeki dan sentiasa beroleh rahmat daripada-Nya, Aamiin.

P/s: Sesiapa yang hendak baca tulisan ER, silalah beli akhbar Harian Metro atau Berita Harian dan belek-beleklah di helaian sukan ya... hehe.

10 comments:

  1. tahniah ER..nak jln2 ke mana mana tau kita jumpa lagi..

    ReplyDelete
  2. tahniah er......
    moga bertambah sukses....

    ReplyDelete
  3. Tahniah buat ER dan isterinya juga...alhamdulillah rezeki tu...semoga happy-happy selalu..:)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah n tahniah ER...nak bawa fmly jalan2 pi mana lah tu agaknya yer...??

    lia selalu beli H.metro kak...nnti nak pi check lah nak cari nama ER nih.....:D

    ReplyDelete
  5. tahniah ER & KakYus

    hehehe aku dh lama x baca metro, soh ER pos sini leh tak :)

    ReplyDelete
  6. assalam
    tahniah ER..dan tak lupa jugak tahniah buat isteri dia..

    ReplyDelete
  7. terima kasih kepada semuanya, saya amat menghargai kalian

    ReplyDelete
  8. terlmbt wish.. tahniah en ER n sari.. smga rezeki terus melimpah ruah.. amin..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?