MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Wednesday, June 13, 2012

BURGER BAKAR NO 1

ASSALAMUALAIKUM...
urmmmmm.....
DAH lama saya teringin nak makan burger ala-ala bakar atau dipanggang di atas api yang pernah keluar dalam rancangan makan-makan di tv tu. Tapi di Johor ni, mana ada??? Kalau nak makan kena pergi KL dan kena beratur panjang memang kena fikir 100 kali laa...

Jadi apabila kawan sekerja saya, Ghah menerbitkan status tentang 'Burger Bakar No 1' teruslah hati saya berdebar-debar tak sabar nak menikmati sendiri keenakan burger daging yang dibuat sendiri (bukan dibeli ready made). Memandangkan lokasi tu sangat-sangatlah senang nak dicari cuma perlu menempuh kesesakan yang panjang kepala otak ni terus jer merencana. Saya tanya Ghah, ada tak nombor telefon? Nasib baiklah suami Ghah sempat minta nombor telefon abang burger ni yang rupanya bila saya sampai, alah... pangkat adik jer dengan saya, tapi bila saya telefon tu bunyi suara macho habis, hihihi.

Nasib baik... berderet kertas 'order' yang menunggu dan saya dalam senarai yang ke atas. Mana tidaknya, matahari belum terbenam saya dah buat tempahan... hihihi. Kalau ada sesiapa yang teringin nak makan Burger Bakar No 1 ni, silalah menuju ke Giant Taman Nusa Bestari. Errr.. tapi janganlah masuk dalam Giant tu, cari Burger Bakar ni di parking lot luar yang paling hampir dengan jalan besar. Alah, dari jauh pun dah nampak khemah warna merah tu, tak susah punyalah ;p

betul punya bakar guna arang lagi tau!
posing jangan tak posing bang, karang orang dah ramai nak senyum pun dah tak sempat ;p... urmmm... satu masa nanti nak order sebiji macam dalam gambar kat bunting tu... huhu..
saya nak sayur lebih!
diameter
nganga besar-besar... jangan lupa baca Bismillah..
separuh jalan... ;p

Dah tu... apa tunggu lagi?? Jom!!! Burger Bakar No 1 ;-))))

Update dari salah seorang abang burger ni yang dikenali sebagai Wan, perniagaan mereka yang baru bermula 1 Jun lepas (baru dua minggu) boleh menjual sehingga 200 biji burger satu malam... hai, memang tak menang tanganlah agaknya kan, saya datang tu kira diorang masih leh bersenggang-senggang, makin malam agaknya nak berbual pun cuma hai hai bye bye jer.. hehe.. Jom jengah page mereka di sini.

12 comments:

  1. Giant Nusa Bestari ni kat JB ke? terliur laa

    ReplyDelete
  2. tebalnya daging beger tu! meriah betul!

    ReplyDelete
  3. bestnya, telan air liur akk tgk burger tu....

    ReplyDelete
  4. Oh... kakak tak tahu lagi Yus. Kakak ingatkan nama org yg buat burger tu Bakar. Hihi... nampak tempat bakar burger yg dibakar baru jelas...

    Tak jauh pun boleh lah kakak cuba kalau ke sana.

    ReplyDelete
  5. La nih ..kt kolumpur pn tgh demam grill burger..bersepah2 gerai seumpamanye everywhere..memula dulu akak giler jap mamam burger grill nih tp skrg dh kena slow down sikit sbb cam muak lak..hehe!

    ReplyDelete
  6. amboi burger tu... x sabar baca next entry sbb dah follow ni

    ReplyDelete
  7. waduh..duh...duh.... kok jauh banget!! dah balik melaka baru tau pasal burger ni... adoilah kene tunggu hujung tahun la baru sempat ke sana sbb lps ni mmg x der balik jhr smpi ler b'salin nnti....sob...sob..sob......

    tebal sungguh dagingnya tu ye kak...puas makan..

    ReplyDelete
  8. wahhh!!!!!!! besarnya beger tuuuu!! habis ke yaya makan sorang2 tu??

    ReplyDelete
  9. salam kenal...

    wah besar yer burger tuh...teringin jugak nak raso...

    ReplyDelete
  10. mujur ayu masuk sini dh bbuka puasa.

    amboi2... mmg buat tekak ini terliur kembali, patulah kak yus pun nak sangat merasa..


    mmg besar, gempak dan sedapppppppp rupanya

    ReplyDelete
  11. ~ waaaahhh best..best..suka bege yg beso2 cani..klu dekat dh lama yana p beli ^^

    ReplyDelete
  12. Sari, mcm burger KAW KAW tu kee...jenis bakar gak nih...
    tapi tak pernah beli sbb queue yg teramat panjang sangat

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?