MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Wednesday, June 13, 2012

BURGER BAKAR NO 1

ASSALAMUALAIKUM...
urmmmmm.....
DAH lama saya teringin nak makan burger ala-ala bakar atau dipanggang di atas api yang pernah keluar dalam rancangan makan-makan di tv tu. Tapi di Johor ni, mana ada??? Kalau nak makan kena pergi KL dan kena beratur panjang memang kena fikir 100 kali laa...

Jadi apabila kawan sekerja saya, Ghah menerbitkan status tentang 'Burger Bakar No 1' teruslah hati saya berdebar-debar tak sabar nak menikmati sendiri keenakan burger daging yang dibuat sendiri (bukan dibeli ready made). Memandangkan lokasi tu sangat-sangatlah senang nak dicari cuma perlu menempuh kesesakan yang panjang kepala otak ni terus jer merencana. Saya tanya Ghah, ada tak nombor telefon? Nasib baiklah suami Ghah sempat minta nombor telefon abang burger ni yang rupanya bila saya sampai, alah... pangkat adik jer dengan saya, tapi bila saya telefon tu bunyi suara macho habis, hihihi.

Nasib baik... berderet kertas 'order' yang menunggu dan saya dalam senarai yang ke atas. Mana tidaknya, matahari belum terbenam saya dah buat tempahan... hihihi. Kalau ada sesiapa yang teringin nak makan Burger Bakar No 1 ni, silalah menuju ke Giant Taman Nusa Bestari. Errr.. tapi janganlah masuk dalam Giant tu, cari Burger Bakar ni di parking lot luar yang paling hampir dengan jalan besar. Alah, dari jauh pun dah nampak khemah warna merah tu, tak susah punyalah ;p

betul punya bakar guna arang lagi tau!
posing jangan tak posing bang, karang orang dah ramai nak senyum pun dah tak sempat ;p... urmmm... satu masa nanti nak order sebiji macam dalam gambar kat bunting tu... huhu..
saya nak sayur lebih!
diameter
nganga besar-besar... jangan lupa baca Bismillah..
separuh jalan... ;p

Dah tu... apa tunggu lagi?? Jom!!! Burger Bakar No 1 ;-))))

Update dari salah seorang abang burger ni yang dikenali sebagai Wan, perniagaan mereka yang baru bermula 1 Jun lepas (baru dua minggu) boleh menjual sehingga 200 biji burger satu malam... hai, memang tak menang tanganlah agaknya kan, saya datang tu kira diorang masih leh bersenggang-senggang, makin malam agaknya nak berbual pun cuma hai hai bye bye jer.. hehe.. Jom jengah page mereka di sini.

13 comments:

  1. Giant Nusa Bestari ni kat JB ke? terliur laa

    ReplyDelete
  2. tebalnya daging beger tu! meriah betul!

    ReplyDelete
  3. bestnya, telan air liur akk tgk burger tu....

    ReplyDelete
  4. Oh... kakak tak tahu lagi Yus. Kakak ingatkan nama org yg buat burger tu Bakar. Hihi... nampak tempat bakar burger yg dibakar baru jelas...

    Tak jauh pun boleh lah kakak cuba kalau ke sana.

    ReplyDelete
  5. La nih ..kt kolumpur pn tgh demam grill burger..bersepah2 gerai seumpamanye everywhere..memula dulu akak giler jap mamam burger grill nih tp skrg dh kena slow down sikit sbb cam muak lak..hehe!

    ReplyDelete
  6. amboi burger tu... x sabar baca next entry sbb dah follow ni

    ReplyDelete
  7. waduh..duh...duh.... kok jauh banget!! dah balik melaka baru tau pasal burger ni... adoilah kene tunggu hujung tahun la baru sempat ke sana sbb lps ni mmg x der balik jhr smpi ler b'salin nnti....sob...sob..sob......

    tebal sungguh dagingnya tu ye kak...puas makan..

    ReplyDelete
  8. wahhh!!!!!!! besarnya beger tuuuu!! habis ke yaya makan sorang2 tu??

    ReplyDelete
  9. salam kenal...

    wah besar yer burger tuh...teringin jugak nak raso...

    ReplyDelete
  10. mujur ayu masuk sini dh bbuka puasa.

    amboi2... mmg buat tekak ini terliur kembali, patulah kak yus pun nak sangat merasa..


    mmg besar, gempak dan sedapppppppp rupanya

    ReplyDelete
  11. ~ waaaahhh best..best..suka bege yg beso2 cani..klu dekat dh lama yana p beli ^^

    ReplyDelete
  12. Sari, mcm burger KAW KAW tu kee...jenis bakar gak nih...
    tapi tak pernah beli sbb queue yg teramat panjang sangat

    ReplyDelete
  13. hmmmm lezatnya.... bikin perut keroncongan liatnya..




















    Obat Tumor Herbal

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

RESIPI DAGING MASAK MAMI PENANG NOXXA

Assalamualaikum... SEMALAM sejak pagi Sk tak berhenti bekerja di dapur.  Sidai kain,  kemas dapur,  gunting lada, kopek bawang,  kisar lada...