TAUHU SAMBAL - Alam Sari Di Tanah Jauhar

TAUHU SAMBAL

Assalamualaikum...

ADA yang terkejut bila Sk post di facebook siap mengisar dua tipuware penuh cili kering dan bawang iaitu kira~kira 3 liter. Macam nak buat kenduri gitu katanya.. hahahha. Nilah jawapannya..  asyik masak sambal jer kita wak.


Sambal tauhu ni  Sk masak malam tadi dan ia merupakan lauk 
kegemaran ipar duai Sk termasuklah Pak Inche ER ni haaa. 
Boleh dikatakan lauk yang selalu ada setiap kali balik kampung di Kuala Ketil. 
Tauhu digoreng dahulu dan masak sambal macam biasa. 

Nak resepi ke? 
Takyahlah eyh..  hehehehe

jumpa esok
InsyaAllah

Wassalam. 


1 comment:

  1. Kalau kakak suka goreng cecah sambal kicap
    Tapi anak dara kakak yg sulung suka macam ini
    Biasa bila balik T'ganu tak tinggal satu sambal tahu ini dan satu lagi sambal telur (telur rebus bulat tu jgn tak tahu..)

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih