PUDING KASTARD SUSU KOKTEL

Assalamualaikum...

ALHAMDULILLAH..  hari keempat berpuasa kita.  Semalam,  Sk terlebih rajin menyediakan tiga jenis dessert untuk berbuka.  Banyak masa lapang nampaknya.  Kerja yang patut dibuat tak dibuat,  kerja lain pulak yang dicarinya,  keh keh keh.


Boleh dikatakan setiap kali Ramadhan,  
Puding Kastard Berkuah ini akan muncul di blog Sk.  Seperti biasa,  Sk setia dengan resepi 1:5 untuk menyediakan pudingnya iaitu 1 cawan tepung kastard dicampur dengan 5 cawan air.  Kalau anda hendak rasa lebih lemak,  boleh gantikan dengan 1 cawan susu dan 4 cawan air. 

Resepi asal boleh tengok di sini. 

2 comments:

  1. nampak menyelerakan.makan sejuk-sejuk..sejuk tekak yang seharian asyik telan ailio je kan.
    Janji Kita</a

    ReplyDelete
  2. Rajhinnyaaa..kita puasa ni belum ada buat desert lagi, sebab takde sapa nak makan. Tggu anak yang sulung balik, dia memang suka makan desert..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih