MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Monday, July 15, 2013

MAKANAN YANG PALING SEDAP DALAM DUNIA & GA 1001 RESEPI

ASSALAMUALAIKUM...



BANYAK-BANYAK makanan,
makanan apakah yang paling sedap dalam dunia?
Biar Seri Kandi jawab... makan 'free'!!!
Kan.. kan... kan... kannn..


Sabtu lepas kami sekeluarga telah berjaya dikumpulkan
untuk berbuka puasa bersama di satu lokasi.
Hari itu tak ada masak-masaklah dan
 tak ada siapa yang kena cuci pinggan tapi ada seorang yang kena keluar duit..
SK doakan semoga rezeki beliau lebih melimpah-limpah selepas ini nanti,
Aminnnnn.


SK merupakan orang yang bertanggungjawab untuk membuat tempahan pada hari itu.
Biasalah, bab makan-makan dan tempah-menempah ni memang tak ada orang lain yang sesuai selain dari SK. SK tempah makanan yang biasa-biasa sahaja tapi tak sangka pulak harganya menjadi luar biasa sebab selalunya kalau SK makan di situ biasa saja harganya.
Mungkin kerana SK telah menempah saiz hidangan yang luar dari biasa... erkkk!!
Ampun ya yang tukang belanja.
Terima kasih daun keladi, lain kali belanjalah lagi. 








 
Burpppp!! Alhamdulillah..
Sebenarnya semalam SK ada terbaca tentang GA yang dianjurkan oleh Kak Ida dari blog mana lagi kalau bukan blog makan-makan paling hangat 1001 Resepi. Pada mulanya SK ingat malam tadi sempatlah nak mengambil gambar kami berbuka tapi disebabkan sepanjang perjalanan jalan sesak maka sampai rumah pun dah lambat dan SK tak sempat nak susunkan juadah dan bersedia untuk penggambaran.. hehehe.  Masa bersahur??? Lagilahhhh SK kelam kabut, takkan nak ambil gambar pakai pijama pulakkan, hihihi.
 
Jadi, kalau tak menjadi keberatan di pihak Kak Ida, SK ingin mencalonkan entry ini dalam GA yang Kak Ida anjurkan. Dan selepas mengulang-ulang baca entry tentang GA tersebut, rasanya Kak Ida tidak menghadkan penyertaan berapa banyak pun dari satu-satu blog itu jadi insyaAllah, kalau ada kesempatan SK akan hantar lagi penyertaan. Punyalah semangatkan nak memeriahkan GA Kak Ida dan bukan kerana hadiah semata-mata tapi sebab SK caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayangggg Kak Ida tau. (amboiiiii.. mengampu nampak... huhuhuhu)
 
Alaaaaaaa... mengampulah macammanapun, kalau kita tak dapat jumlah likes yang tinggi makanya nan hado jugaklah nak menangkan.. hihihihi. Jadi, bagi siapa yang tak tahu lagi tentang GA 1001 Resepi ini, bolehlah pergi ke link INI ya atau klik gambar di bawah.
 
 
 

10 comments:

  1. hahaha...betul2..mkn free la paling sedap
    tp tgk menu2 tu pun mmg nampak sedap

    ReplyDelete
  2. Ada lagi yang sedap kak... Makanan free yang diberi dengan ikhlas. Subhanallah. Bila kita makan sambil tengok tukang memberinya tersenyum gembira, kita terus rasa kenyang..erk!

    Rindunyaaa nak makan di Singgah Selalu Danga Bay tu. Nak makan sup ekor goreng...uwaaaaa

    ReplyDelete
  3. betul tu.. makan free lah yang paling best sekali ditambah pula dapat berkumpul ramai2 dengan adik beradik macam tu... memang bertambah2 sedap jadinya..

    ReplyDelete
  4. kikiikikikikii..tersangat la betul....
    makan free...

    ReplyDelete
  5. btul kak SK..mkn free adalah yg paling sedap dlm dunia ni..hhaha..

    bestkn kumpul ramai2 n mkn bsama mcm tu..moga btmbh rezeki org yg blnja tu kan..nti leh blnja lg..hihi

    ReplyDelete
  6. Makanan tu nampak sedap, kena pulak makan ramai2..emm lagi ler sedap!

    ReplyDelete
  7. Tukang bayar dah tahu yg tukang menempah punya style sebab itu dia dah pasrah dan redha.

    Murah rezeki dibulan mulia memberi ramai saudara-mara makan.. alhamdulillah.

    ReplyDelete
  8. mak aihhhh...sedapnya...hidangan yg nampak btul2 myelerakan...nak2 free pulak...memang paling sedap tu...licinnnnn...:)

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

26 SYAWAL

Assalamualaikum... ALHAMDULILLAH.. dah hari ke 26 kita meraikan Syawal. Ramai yang mengambil kesempatan mengadakan rumah terbuka da...