MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Wednesday, January 11, 2017

PERTEMUAN DI SEOUL



Assalamualaikum...

Image result for poster legend of the blue sea

Sambungan... LOTBS

Sebelum Sk sambung kisah LOTBS ni, 
biar Sk ringkaskan watak-watak penting dan kelahiran semula di Seoul.

Image result for mae dae young legend of the blue sea

Heo Joon Jae 
Kelahiran semula Kim Dam Ryung 
(waktu silamnya seorang majistret yang bercinta dengan ikan duyung) 
manakala Joon Jae pula seorang yang licik dan suka mengambil kesempatan 
menggunakan kebolehan memukau untuk memperdayakan mangsa bagi mendapatkan wang.

Image result for roo ran legend of the blue sea

Mangsanya terdiri dari kalangan mereka yang melakukan jenayah kolar putih jugaklah, 
kalau orang baik dia tak kacau.. hehehe. Dia mempunyai dua pembantu merangkap rakan serumah iaitu Nam Do dan Tae O.

Related image

Duyung
 waktu silamnya seekor duyung juga. 
Waktu silam namanya Sae Hwa, nama kelahiran semula Shim Cheong.

Image result for joon jae's mom legend of the blue sea

Ibu Joon Jae 
Waktu silamnya seorang bangsawan (ibu Kim Dam Ryung) yang agak angkuh. 
Gemar membuli orang suruhannya. 
Apabila dilahirkan semula, dia menjadi orang gaji kepada orang suruhannya tu 
(lahir semula jugak).
Ibu Joon Jae berpindah keluar dari rumah dan meninggalkan Joon Jae 
kepada kawan sekuliahnya yang dah berkahwin dengan suaminya (ibu tiri Joon Jae)

Image result for roo ran legend of the blue sea

Ibu Tiri Joon Jae (Kang Ji Yeon) waktu silamnya merupakan isteri kepada pegawai daerah yang berhati busuk. Bila lahir semula dia menjadi semakin jahat dan kejam. Dia dikatakan telah berkahwin sebanyak dua kali sebelum berkahwin dengan bapa Joon Jae.

Image result for roo ran legend of the blue sea

Mempunyai seorang anak lelaki bernama Chi Hyun. 


Image result for roo ran legend of the blue sea

Bapa Joon Jae (tak ada cerita zaman silam). 
Dia merupakan seorang ahli perniagan yang berjaya dan terkenal namun dia tidak sedar musuh utamanya adalah isterinya sendiri (ibu tiri Joon Jae)

Image result for joon jae's mom legend of the blue sea

Majikan ibu Joon Jae waktu silamnya merupakan orang suruhan kepada ibu Joon Jae. 
Dilahirkan semula dia menjadi majikan pulak kepada ibu Joon Jae. Mempunyai seorang anak perempuan dan adik iparnya Cha Si A menaruh hati kepada Joon Jae.

Image result for cha si a  legend of the blue sea

Cha Si A - seorang ahli pengkaji barang purba yang sukakan Joon Jae. Dia berusaha keras untuk memikat hati Joon Jae.

Image result for roo ran legend of the blue sea

Mae Da Young - waktu silamnya seorang pegawai daerah yang korup. 
Berniat jahat kepada ikan duyung untuk mengaut kekayaan. Dilahirkan semula sebagai penjahat dan mempunyai niat untuk membunuh Joon Jae.

Image result for joon jae legend of the blue sea

SEBAIK tersedar dari pengsan, Joon Jae mula cuba mengingati apa yang berlaku kepada dirinya. Segala adegan kejar mengejar terlintas di kepala tapi yang pasti, gadis yang ditemuinya (duyung) langsung tak wujud dalam memori. Dia juga terkejut apabila melihat gelang jade tersarung di lengannya (Duyung sarungkan sebelum tinggalkan Joon Jae). Joon Jae kembali ke tempat tinggalnya di Seoul manakala duyung berusaha berenang ke arah Seoul untuk bertemu dengan Joon Jae.

Image result for shim chung legend of the blue sea

Setelah berenang beratus-ratus kilometer, akhirnya duyung tiba di Seoul. Ada beberapa adegan lucu dan sedih yang ditempuhi duyung sehinggalah dia telah pergi ke sebuah Aquaria di mana Joon Jae pun turut berada di sana pada masa yang sama. Duyung cuba memanggil Joon Jae namun tidak dipedulikan sehinggalah Joon Jae menerima satu whatsapp bergambar yang memaparkan dirinya bersama duyung (dalam bentuk manusia). Joon Jae menyelamatkan duyung yang hampir-hampir ditangkap kerana menceroboh ke dalam akuarium (masa ni mereka ingatkan duyung pakai costum). Joon Jae cuba bertanya bagaimana duyung boleh berada dalam gambar bersamanya namun duyung tidak mahu menjawab. Joon Jae terkejut apabila duyung mengetahui namanya (tak ramai yang tahu identiti Joon Jae kerana dia suka menyamar).

Image result for shim chung nam do tae o

Setelah berlaku beberapa insiden, akhirnya Joon Jae membawa duyung pulang ke rumah kerana ingin menyiasat tentang hubungannya dengan duyung itu. Disebabkan sikap duyung yang bodoh-bodoh dan poyo tu, Joon Jae memberikannya nama Shim Cheung. Pelbagai cara dilakukan Joon Jae untuk mengorek rahsia Shim Cheung namun tidak berjaya.

Related image

Dalam waktu yang sama berlaku juga konflik keluarga antara Joon Jae dan bapanya disebabkan perbuatan ibu tirinya yang jahat. Joon Jae merasakan bapanya tidak sayang kepadanya sehingga dia terpisah dengan ibu kandungnya. Cha Si A pula cuba memikat Joon Jae tanpa menyedari bahawa pembantu rumah yang selalu disakiti hatinya itu adalah ibu Joon Jae.

Related image

Sk rasa, anda kena tengok sendiri cerita ni.. percayalah cerita ni memang best sangat sebab banyak sangat kejadian dan konflik yang berlaku di setiap episod. Bagaimana Joon Jae mengetahui rahsia Cheung, pertemuan semula Joon Jae dan ibunya dan dapatkah dia menyelamatkan bapanya dari cengkaman ibu tiri durjana serta siapakah Mae Dae Young yang sebenarnya. Jom tonton!

Semua gambar adalah dari sumber google

9 comments:

  1. Lps ni jumpa gajus try buat kari naaa... pnjg nya catatan korea ni.. minat sungguhhh.. join anak2 kak tauuu hihi

    ReplyDelete
  2. Hahaha..
    Akak ni dah lama tak layan cerita korea...
    Last cerita akak tengok authum in my heart..

    ReplyDelete
  3. Belum sempat layan cerita2 Korea ni.
    Cerita Melayu pun sama. Lagi2 kalau cerita bersiri.

    ReplyDelete
  4. Pusing-pusing kisahnya tapi menarik kalau yg mengikuti
    Kakak ni memang dah malas. Tapi baca cerita macam ini ok suka juga:)

    ReplyDelete
  5. ingat akak yang pegi seoul.. haha.. lama dah tak layan drama bersiri

    ReplyDelete
  6. FX Copy Trade! Diam-diam Profit 10~30% sebulan! Tak perlu trade sendiri

    Channel dicipta untuk sesiapa yg berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

    Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
    Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

    Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

    Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

    Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

    Feb 2014 : 21.35% 
    Mar 2014 : 18.47% 
    Apr 2014 : 18.18% 
    Mei 2014 : 20.01% 
    Jun 2014 : 16.38% 
    Jul 2014 : 21.35% 
    Aug 2014 : 19.31% 
    Sept 2014 : 18.78% 
    Okt 2014 : 21.19% 
    Nov 2014 : 30.00% 
    Dec 2014 : 25.13% 

    Jan 2015 : 22.98% 
    Feb 2015 : 23.53% 
    Mar 2015 : 31.13% 
    Apr 2015 : 29.94% 
    Mei 2015 : 27.27% 
    Jun 2015 : 22.53% 
    Jul 2015 : 26.12% 
    Aug 2015 : 19.83% 
    Sept 2015 : 24.80% 
    Okt 2015 : 19.79% 
    Nov 2015 : 19.79% 
    Dec 2015 : 14.50% 

    Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

    Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

    Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

    ATAU 

    Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 460 
    Bulan 1 = RM 529.00 
    Bulan 2 = RM 608.35 
    Bulan 3 = RM 699.60 
    Bulan 4 = RM 804.54 

    Bulan 12 = RM 2,461.12 
    BULAN 13 = RM 2,830.28 
    Bulan 14 = RM 3,254.82 
    Bulan 24 : RM 13,167.58 
    Bulan 25 : RM 15,142.72 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 61,260.74 
    ===================== 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 4,600.00 
    Bulan 1 = RM 5,290.00 
    Bulan 2 = RM 6,083.50 
    Bulan 3 = RM 6,996.00 
    Bulan 4 = RM 8,045.40 

    Bulan 12 = RM 24,611.20 
    BULAN 13 = RM 28,302.80 
    Bulan 14 = RM 32,548.20 
    Bulan 24 : RM 131,675.80 
    Bulan 25 : RM 151,427.20 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 612,607.40 
    ===================== 
    Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Profesional ini:- 

    Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

    Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

    DAFTAR PERCUMA

    IGOFX KL 
    http://igofx.com/?code=357423
     

    Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

    ReplyDelete
  7. x pernah tgk ..dh lama x lyn korea.. alaaa..rsa nk tgk jgk la... tp tulah..bila dh sangkut..apa pom x jadi..haha

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...