Assalamualaikum...
Sedihnya tengok blog ni sekarang.
Terbiar bak perahu hanyut di tengah lautan yang tak bertepi
kah kah kah
Tuannya sibuk teramat
dan penat teramat
begitulah nasib...
Hurmmm.. apa nak cerita ya
ada ke yang rindu dengan cerita-cerita Sk?
ada ke yang masih sudi membaca?
ada ke yang masih sudi mengomen???
Krikkkk.. krikkk...
Okeylah.. cerita pasal perkembangan Sk sekarang
yang memang berkembang
bak bunga kembang cina.. nak?
Ramai yang bertanya
terutama bekas-bekas pelajar dan bekas rakan sekerja
adakah Sk dah bertukar bidang sekarang?
Ya.. begitulah nampaknya
Sk diberi pilihan untuk menjadi pengajar
dalam bidang pembuatan pastry
dan berbekalkan pengalaman dalam bidang tersebut
sejak lebih lima tahun dulu
maka Sk sahut cabaran ini.
kerana Sk tidak punya pilihan
Sukakah Sk?
Suka ada.. tak suka pun ada
tapi insyaAllah.. Sk tetap ikhlas bekerja kerana Allah
demi mencari rezeki yang halal

Kelas Short Crust Pastry yang berlangsung minggu lepas
ramai yang minta Sk buat kelas cheese tart lama dulu
dan anak-anak ini bertuahhhhhhh
sebab dapat belajar buat cheese tart dengan Sk
bukan senang tau.. hahahah

Muailah masing-masing makan cheese tart hari tu
Sk.. dah tak terlarat dah nak makan

Kelas Choux Pastry
berlangsung pada hari yang sama
mandi tepung la lepas ni hari-hari.. hihi

Setiap pelajar dikehendaki mempersembahkan choux pastry dalam tiga bentuk
Cream Puff, Swan dan Eclairs
nyum.. nyum.. nyum..
lain kali kena buat English Tea la.. hihi

Fruit Tart pun ada
habiskan saki baki tepung
habiskan saki baki buah pelajar exam
dari terbiar
baik kita buat fruit tart kannn..

Adoihhhh... Cikgu besar elephant.. hahahaha
Kuih feberet.. Cara Berlauk
tak sangka rupanya ramai yang bukan sahaja tak pernah makan
malahan tak pernah tahu pun tentang Cara Berlauk ni
kuih orang lama dan bila diajar kepada anak-anak muda
maka macam-macam versi yang ada
Yang mulus
Yang hangus
semua ada
sabar ajelahhhhhh
nak kena babab nampaknya!
Tahniah cikgu...happy anak murid dapat cikgu best camni. Kalau silap janganlah babab ya.
ReplyDeleteAssalamualaikum seri..bestnya dpt cikgu yg baik....seronok semuanya dpt mkn cheese tart...
ReplyDeletewahh cikgu mak inche rupanya..ada kekosongan tak nak jadi anak murid..hehehe
ReplyDeletehah...baru tau kerjaya sebenar mak inche...lepas ni boleh ajar kita pulak...
ReplyDelete