Assalamualaikum...
ALHAMDULILLAH.. hari keempat berpuasa kita. Semalam, Sk terlebih rajin menyediakan tiga jenis dessert untuk berbuka. Banyak masa lapang nampaknya. Kerja yang patut dibuat tak dibuat, kerja lain pulak yang dicarinya, keh keh keh.
Boleh dikatakan setiap kali Ramadhan,
Puding Kastard Berkuah ini akan muncul di blog Sk. Seperti biasa, Sk setia dengan resepi 1:5 untuk menyediakan pudingnya iaitu 1 cawan tepung kastard dicampur dengan 5 cawan air. Kalau anda hendak rasa lebih lemak, boleh gantikan dengan 1 cawan susu dan 4 cawan air.
Resepi asal boleh tengok di sini.
nampak menyelerakan.makan sejuk-sejuk..sejuk tekak yang seharian asyik telan ailio je kan.
ReplyDeleteJanji Kita</a
Rajhinnyaaa..kita puasa ni belum ada buat desert lagi, sebab takde sapa nak makan. Tggu anak yang sulung balik, dia memang suka makan desert..
ReplyDelete