Assalamualaikum...
RAYA ketiga, pagi bersarapan ala percutian di hotel, petangnya panaskan kuah Laksa Penang yang Tini bagi terus feeling macam ada kat Kola Ketil 🤣
Entah berapa kali Tini bagi resepi kuah LP ni tapi rasanya baru sekali Sk memasaknya sendiri. Renyah sungguh bagi orang yang tak punya kesabaran macam Sk ni.
Beli aksesori laksa di pasaraya tapi tak jumpa laksa kering. Pergi kedai runcit Haji ASK, macam tak berapa yakin jer dengan jenama laksa kering tu. Nasib ada laksa basah.
Pak Inche suka bubuh otak udang yang banyak dalam kuah laksa. Iman letak sesudu jer. Sk langsung tak letak sebab tak suka rasa macam kuah rojak pulak. Tapi Sk suka letak nenas 🥰
Tolong maafkan timun yang dicincang Pak Inche tu ya ðŸ˜
Semalam petang, mengulang lagi makan. Bukan apa, sayang.. banyak betul kuah laksa yang Tini bagi.
Buat Mojito Laici.. nyaman sungguh..
Burppp.. syukur Alhamdulillah.
Pagi tadi nak sarapan laksa, ada lebih kuah semalam. Rupanya Encik Suami dah buang. Aduhai....rajin sangat tolong bersihkan dapur!
ReplyDeleteAllahu Akbar.. nangis
DeleteUittt...kita tertuka timetable la SK..Saya semalam nasi tomato.Hari ni laksa..hihihi...69
ReplyDeleteKita baru lunjur kaki ni, dah siap masak nasi tomato, jap lagi makan
Deleteok nasib x terliur... ini bukan pebret kita heheh
ReplyDeleteSamalah, bkn fav, nasib kuah laksa Tini sedap, yg penting kena ada nanas
DeleteSedapnyaaaa..fav SA ni...
ReplyDeleteOh, suka laksa eh, mesti terror masak
Deleteain suka bubuh otak udangg tuhh bebanyakkkk memang sampai macam rojakk jadinya hhaahha.. pandai makan style gitu masa duduk belajar kat kedah..
ReplyDeleteSebenarnya kan, makin di panaskan, makin sedap kuah laksa ni kan?
ReplyDeleteSenangnya dah ada kuah, tinggal panaskan dan sediakan accesories je. Teringin pulak makan laksa :)
ReplyDeleteOk...ni tak gaduh.. orang JDT buat laksa Penang.. hihi
ReplyDeleteIONQQ menyediakan pelayanan terbaik dan bisa di percaya
ReplyDeleteayo segera bergabung bersama kami
WA : +855 1537 3217