MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Wednesday, October 21, 2015

BILA ORANG DEWASA MENJADI KANAK-KANAK

Assalamualaikum...
 
WABAK yang sedang menular sekarang ialah 'Adult Colouring Book' ataupun buku mewarna untuk orang dewasa. Sk pun dah terjebak jugak ni. Sampai melecet-lecet jari mewarna.. hahaha. Kalau bagi sesiapa yang belum tahu, 'adult colouring book' ni konsep atau temanya lebih kepada flora dan fauna. Lukisannya juga halus dan berseni.
 
 
Ini lukisan pertama Sk nak warnakan. Nampak sangat masih berjiwa budak-budak apabila Sk memilih gambar ni. Macam comel ajekan.. hahaha.


Tak tahu nak mulakan yang mana dulu. Orang-orangnyakah.. pokok-pokoknya dulukah.. atau latarbelakang dahulu?
Urmmmm... 

 
Warna daun dululah.. sambil mewarna sambil dengar lagu 'Dendam Cinta' nyanyian Alyah. 'Sound track' untuk filem Jwanita. Suka sangat lagu ni tau...

 
Daun baru siap separuh dah sibuk nak warnakan orang-orang pulak..
Eh.. eh.. ada cik siti pulak dalam kocek baju orang-orang tu. Tikus warna kelabu tapi tak ada warna kelabu Sk bantai warna ceklat.. haha.


Penat ngaler! Kita minum duluuuu!!

6 comments:

  1. Berseni jugak jari2 SK ni, cantik.... kalau dapat kat keras tangan kak rose, entah apa lah jadi pd lukisan ni.... hehehe

    ReplyDelete
  2. Heee.... anak dara kakak pun beli tau kat Aeon Kulai kan ada jual
    Lagi-lagi dah lepas periksa tak ada kerja asyik dok mengaler aje kerjanya:)

    ReplyDelete
  3. kaknoor dh teringin lama benda ni Seri tpi malu nk beli takut anak2 gelak kang bila kaknoor mengaler semula ngalahkan Iman la pulok

    ReplyDelete
  4. colouring book anak pun sy belasah colour, sampai anak ckp cntik mama colour bg 5bintang, mama dia yg syok sendri

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum..sesekali jadi budak apa salahnya kn...best juga mewarna ni...:)

    ReplyDelete
  6. Wahhhh...cantiknyaaaa. saya bab2 seni.kerja tgn ni, ke laut nunnn jauh, kak..

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?