MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Saturday, October 17, 2015

JWANITA.. ADA SETAN DI KEPALANYA

Assalamualaikum...

LAMA tidak mengikuti perkembangan filem tanahair. Maksudnya, kalau dulu-dulu, dari sesebuah filem tu baru sahaja nak dilancarkan, belum lagi penggambaran pun Sk dah tahu. La ni, filem dah keluar panggung baru Sk tahu.. hihihi. Satu ciri-ciri yang kita ni dah tua dan tak peduli lagi dengan perkembangan industri hiburan tanahair. Ececeh.. macam bekas primadona pulak perasannya Sk ni ya.. huhu.

Walaupun demikian, minat menonton filem-filem seram tidak pernah hilang. Walaupun hakikatnya Sk ni penakut tapi yang pelik suka pulak tengok filem-filem hantu. Lagi seram lagi suka. Lagi suspens lagi teruja.. gitewww. Minat Sk tu kawan-kawan pun tahu. Bila filem Jwanita ni ditayangkan di panggung, kawan Sk la yang bagitahu. Ketinggalan betul. Nak tengok di panggung seram pulak mengenangkan harga tiket. Tu baru tiket, belum jajan-jajannya lagi. Jadi, kita tunggu dvd sajalah.. hihi.


Sk mula meminati lakonan Maya Karin sejak filem Pontianak Harum Sundal Malam. Walaupun beliau dah lama berlakon pun sebelum tu, tetapi wataknya sebagai pontianak benar-benar menonjolkan kebolehan dirinya. Sejak itu, Sk selalu mengikuti semua filem lakonan Maya Karin. Selain watak seram, Maya juga berupaya membawakan watak romantis dan kelakar. Macam filem lakonannya.. Misi Cantas Cinta apa ke tu.. tetiba hilang ingatan pulak Sk.. hihi. Begitu juga filem Pisau Cukur, Sk sangat sukakan lakonan Maya.



Jwanita mengisahkan seorang wanita bernama Jwanita yang mengalami gangguan perasaan sejak kecil apabila kedua ibubapanya meninggal dalam satu kemalangan. Tak jelas di sini kenapa hanya Jwanita sahaja yang trauma dengan kehilangan itu kerana Jwanita juga mempunyai adik yang bernama Julaika yang normal. Mereka berdua tinggal di asrama anak yatim. Sepasang suami isteri yang kaya berhasrat untuk menjadikan kedua beradik ni sebagai anak angkat, malangnya Jwanita terpaksa ditinggalkan sementara menunggu keadaannya pulih dari trauma.

Nasib Jwanita bertambah buruk apabila telah diculik oleh pengamal ilmu sihir ketika cuba melarikan diri dari asrama anak yatim. Dia kemudian dibesarkan oleh pengamal ilmu sihir itu dalam keadaan tersiksa zahir dan batin. Tekanan perasaan yang dialaminya menjadi bertambah buruk sehingga Jwanita nekad untuk membunuh.


Apakah yang berlaku seterusnya? Kenalah tengok dari mula sampai habis. Banyak giler adegan seram dan menakutkan yang Sk intai dari celah jari. Filem ini berjaya mencapai klimaksnya apabila rahsia akhirnya terbongkar. Apakah rahsia itu? Jom tonton Jwanita.

Tahniah untuk seluruh kru dan pelakon terutama kepada pengarahnya Osman Ali yang melahirkan idea Jwanita.

2 comments:

  1. nak kena beli dvd player baru cepat2 ni hahaha.

    ReplyDelete
  2. Waaahh bestnye. Agaknye masuk astro 1st x?

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?